Wstaw sobie emotki w kolejności według malejącej ilości nawiasów, wtedy najpierw wytnie tyle nawiasów ile to możliwe. Niektóre tlenowe zestawy mają taką kiszkę, że ";)" jest przed ";))))(...))))))", co mija się z celem, bo Tlen wycina emoty tak samo jak moja wtyczka: według kolejności z xml-a i opcje z większą ilością nawiasów nie są brane przez to pod uwagę, bo wycina ";)" i zostają same nawiasy.
Ja za nieprzemyślane ułożenie zestawów nie odpowiadam i nie mam zamiaru :P Ktoś może mieć jakiś cel w ułożeniu emotek w takiej a nie innej kolejności i nie chcę nikomu mieszać sortowaniem "na siłę", bo może to zepsuć efekt, który chciał uzyskać.
A jeśli chodziło Ci o to, żeby dodać do kodu wycinanie powtarzającego się ostatniego znaku, to moja odpowiedź brzmi: nie. Z pokemonami walczy się uświadamiając je, że to co robią jest pokemonowate, a nie zaleczając skutki ich działalności. Ładnie poproś kobitki, żeby tak nie pisały, a jak nie posłuchają, to rzuć kilka bluzgów - albo znikną wraz z problemem, albo do nich dotrze ]:-> No chyba, że się uprzesz na takim zaleczaniu, to zawsze masz opcję z dopisywaniem wersji z większą ilością nawiasów ;) (No i zawsze możesz napisać własną wersję wtyczki :])