Autor Wątek: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze  (Przeczytany 26980 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline charfa

  • Junior Developer
  • Młodzież
  • *
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 05, 2010, 13:37:12 pm »
No to proszę: http://lo3.wroc.pl/~bchalf/wtw/utlMigacz/

Trochę to trwało, bo próbowałem napisać jakieś skrypty/makra do VS, które automagicznie zinkrementują wersję, skompilują wydanie Release na obie platformy, zmodyfikują odpowiednio pliki xml i spakują wszystko do wtwExtension... ale się poddałem :]

Nie sprawdzałem jakoś szczególnie czy wszystko działa jak działało, ale nie powinno być niespodzianek.

Ponieważ wtyczki w wtwExtension rozpakowują się do katalogu profilu a nie programu, radzę przed instalacją usunąć starą wersję.

Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 05, 2010, 17:07:52 pm »
uwielbiam Cię! :)
numlock na moim lapku z win7 x64 hp śmiga zawodowo :)

Offline stan

  • Live Chat Support
  • Młodzież
  • *
  • aka ^jozhua
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 20, 2010, 16:49:26 pm »
a da się tak zmodyfikować, aby w oknie konferencji po jego zamknięciu dioda przestała migać? :) bo przy wtyczce protoIRC cały czas mruga, nie wiem czy to wina Migacza czy Irc'a.
Kanał #wtw na irc.quakenet.org oraz na irc.freenode.net @st4n

Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 23, 2010, 13:00:08 pm »
Mam takie pytanie czy działa komuś migacz z klawiaturą USB? Na mojej Logitech Illuminated Keyboard nie chce mrugnąć, może jest to spowodowane właśnie podpięciem na USB. System Win7 64bit

edit1

Teraz stało się coś jeszcze bardziej dziwnego, po uruchomieniu wtyczki (start automatyczny,lub ręczny) nie dochodzą wiadomości, wyskakuje tylko puste okno "tab chat" po czym cala aplikacja się zawiesza,

edit2

W sytuacji gdy wtyczka jest odpalona i ja zaczynam rozmowę problem nie występuje, gorzej z wiadomościami przychodzącymi
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 13:51:31 pm wysłana przez tores »

Offline charfa

  • Junior Developer
  • Młodzież
  • *
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 23, 2010, 13:38:09 pm »
@stan: Przyznam, że wtyczki w ogóle nie testowałem z oknami konferencji, więc nie wiem co tam się dzieje. Z protoIRC też nie korzystam, więc tym bardziej mi to odległe. Postaram się znaleźć trochę czasu i przyjrzeć się ich współpracy, ale raczej dopiero jak protoIRC zostanie oficjalnie wydane i wyjdzie nowa beta WTW (Kaw też teraz chyba coś w API okna konferencji miesza i za dużo się dzieje).

@tores: Zdaje się, że komuś działa, ale generalnie większość posiadaczy klawiatur na USB skarżyła się, że im nie miga - taka wada zastosowanego przeze mnie podejścia. Jak przeczytasz wątek, to dowiesz się więcej. Pomóc może wybranie opcji "Naciskaj klawisze", ale ma ona swoje konsekwencje (ponownie: przeczytaj wątek, dowiesz się więcej).

edit - nowy błąd: Możesz upewnić się, że winna jest ta wtyczka? Pierwszy raz ktoś zgłasza ten błąd. Jaką masz wersję komunikatora i inne wtyczki?

Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 23, 2010, 14:09:11 pm »
Hm po przestawieniu na "Naciskaj klawisze" i wyłączeniu opcji '' Wyskocz mi z oknem rozmowy na pierwszym planie" problem ustąpił i wtyczka działa prawidłowo, więc wielkie dzięki za sugestie, temat czytałem cały ale jak widać nie dość uważnie :p ,
Na wszelki wypadek dołączę listę moich wszystkich wtyczek
 

Offline kiso

  • Narybek
  • *
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 18, 2011, 15:50:46 pm »
przy wiadomosciach systemowych, albo dawanych tych przez serwer xmpp dioda miga w nieskonczonosc, dopiero reset komunikatora poprawia ta sytuacje.

//w zalaczniku screen okna o ktore mi chodzi
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2011, 16:01:06 pm wysłana przez kiso »

Offline charfa

  • Junior Developer
  • Młodzież
  • *
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 18, 2011, 19:02:02 pm »
Na AU i w pierwszym poście nowa wersja, która nie miga przy wiadomościach "systemowych" i konferencjach.

Offline GF

Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #108 dnia: Luty 04, 2011, 14:49:33 pm »
Mam problem z Migaczem, mianowicie nie działa przy Trybie Pracy: Migaj lampką, a nie chce mieć PokEEMOnoweGO, pisma  z Trybem "Naciskaj klawisze". I znam rozwiązanie by używać tylko SL czy SL&NL jako diody'ę do migana, ale ja chce wszystkie 3 : )

Offline Domas3

  • Narybek
  • *
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 16, 2011, 14:24:00 pm »
Dało by się troche przerobić, dodać opcję do wtyczki, żeby się dało migać tą dioidą : http://img132.imageshack.us/i/20110409.jpg/
Byłoby fajnie bo moje diody w laptopie są niezauważalne...

Offline the_mask

  • Młodzież
  • **
Odp: [utlMigacz] Miganie LEDami raz jeszcze
« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 21, 2011, 05:44:15 am »
Na pewno nie dasz rady migać diodą od zasilania

Niestety na moim laptopie Lenovo "miganie lampką" chyba nie działa tak jak powinno. Podczas gdy CapsLock nie tworzy wielkich liter, to dioda od NumLocka włącza i wyłącza klawiaturę numeryczną