Autor Wątek: Jak wyłączyć powiadomienie o pisaniu?  (Przeczytany 9314 razy)

Offline Pragmatic69

Re: Jak wyłączyć powiadomienie o pisaniu?
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 29, 2010, 21:49:03 pm »
Również jestem w 100% za tym, by wprowadzić, jeśli to możliwe, opcję, dzięki której można będzie wyłączyć powiadomienie o pisaniu, jedno- lub, w gorszym razie, obustronnie. Zawsze lepiej mieć wybór, nie?
Wersja WTW: Zawsze najnowsza nightly.

Windows7 Home Premium PL SP1 x64 + IE9 & Opera 12.00 :]

Offline mocznik

• Młodzież
  • **
    • deviantart
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 29, 2010, 22:40:56 pm »
Zawsze lepiej mieć wybór, nie?

Właśnie moim zdaniem nie zawsze lepiej mieć wyboru. Ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka, ostatnie, czego bym chciał, to nadmierna konfigurowalność wszystkiego.
Wszystko co umieszczam na forum jest na licencji CC-BY-NC-ND 3.0

Offline Vimes

• Global Moderator
  • Starszyzna
  • *
  • Nie tak zaraz ten ambaras
    • http://sirsamvimes.deviantart.com/
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 29, 2010, 23:50:19 pm »
To jest całe polskie myślenie. Nie wiem czy wy ludzie się wstydzicie tego że piszecie? To z założenia miało ułatwiać komunikację nie na odwrót. Ciekawe że problem pojawił się dopiero po wprowadzeniu przez gg tej funkcjonalności. Ludzi zmieńcie myślenie! Nie wiem jak to jest ale w tym kraju wszyscy chcieli by się ukrywać i jednocześnie wiedzieć kto jest w sieci. Głupia mentalność, im wcześniej ją zmienicie tym lepiej a "jeżeli macie coś do ukrycie to lepiej z internetu nie korzystajcie".

Nie wiem po co to wyłączać  i nie rozumiem waszych argumentów. Bo jak na razie są one taki:
1) bo można
2) bo jest w gg
3) bo się wstydzę tego że piszę

Ad 1) Można - prawie wszystko można, tylko w tyłku parasola się otworzyć nie da. Ale to żaden argument. Reklamy flashowe też można wprowadzić, bo można....

Ad 2) Reklamy też są w gg, przydały by się w wtw ;P

Ad 3) to jest ciekawe że nikt nie napisał tego wprost, nie dość wstydzicie się że piszecie to jeszcze wstydzicie się tego że się wstydzicie. Ludzie zróbcie coś ze sobą.
Zanim napiszesz poszukaj PEBKAC!
Tutaj  piszę o fotografii
Kiedy myślisz ze natknąłeś się na dno dna i niżej już nic nie ma zawsze zjawia się koleś z łopatą

Offline Szymon

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 30, 2010, 14:55:47 pm »
ad1 i ad2 [że zacytuje samego siebie]
Bo jeśli w czymś tak zawalonym śmieciami jak gg10 mogli dać takie coś [w sensie że dali coś przydatnego], to dlaczego by nie mogło być takiej rzeczy w WTW które jakby nie patrzeć walczy o miano najlepszego mulitkomunikatora ?

ad3
Tak, wstydze sie tego,że pisze. Wstydzę sie tego, że się wstydzę.
A poza tym jeśli ta opcja jest mi kompletnie nieprzydatna, i nie chcę żeby ktoś to widział[bo sie wstydzę] i w sumie nie zależy mi jakoś specjalnie na tym,żeby widzieć to, że ktoś mi odpisuje to po co mam ją mieć uruchomioną ?
Powiecie,że te cieńki pasek który to pokazuje nie przeszkadza - i macie recję, nie przeszkadza. Ale chodzi głównie o to że ktoś "widzi" co robimy. A że z natury wolimy mieć swoje "tajemnice" i wolimy wiedzieć więcej o innych, niż inni o nas, to... To o to właśnie chodzi w naszej prośbie.

...to nadmierna konfigurowalność wszystkiego.

Co ? jaka nadmierna konfigurowalność ? Takie rzeczy sie ustawia raz, i masz spokój, a i to jest opcjonalne - ustawiasz jeśli chcesz, jeśli Ci to nie przeszkadza zostawiasz jak jest. To by było na tyle jeśli chodzi o "nadmierną konfigurowalność" wg. mnie.

Offline refresh

• Grammarnazi
  • Global Moderator
  • Starszyzna
  • *
  • Ciasteczkowy Potwór :3
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 30, 2010, 15:19:23 pm »
Nie prościej siedzieć na zw caly czas, czy nawet dnd? Nawet jak ktoś do Was napisze i tak olewacie, bo macie "nie przeszkadzać"/"jestem zajęty" jako status. Wie, ze jesteście, może i zaczniecie coś pisać i to skończycie, ale po chwili zrozumieją co znaczy dnd i się dostosują. Naprzykrzające osoby się po prostu ignoruje a nie przed nimi ucieka, bo tak, ukrywanie się (i to takie totalne jakie Wy prezentujecie) to dla mnie uciekanie przed światem.

Offline Szymon

• Narybek
  • *
Odp: Jak wyłączyć powiadomienie o pisaniu?
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 30, 2010, 15:40:12 pm »
Siedzę cały czas na zw, ale jak piszę z kimś, to czy ta osoba musi wiedzieć,że akurat pisze do niego, że pisze straszliwieeee wolno, albo cokolwiek innego ? Czy ta osoba musi wiedzieć o mnie wiecej niż ja chce ?

Mogło to zabrzmieć strasznie "sztywno" i tak jakbym był za zniesieniem wszystkiego co wiąże sie z moją prywatnością, tak abym ja widział wszystko, a inni nic itp.
Ale tak nie jest, po prostu dziwi mnie że taka opcja [nie wydaje sie jakoś specjalnie "wielka"] która zmieściła sie obok radia, klienta poczty, jakiś filmów i gofrownicy w gg10 nie może być zaimplementowana do WTW.

Offline Jarson

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 30, 2010, 15:47:04 pm »
Widzę, że dyskusja nabiera znamion offtopa.

Dodając do tego coś od siebie to twierdzę, że status ukryty to jakaś totalna dziecinada. Próbuję to wytłumaczyć każdemu kogo znam.
Rozumiem kontakt z osobami z którymi nie chcemy rozmawiać, ale od tego służy jestem zajęty, ignorowanie i ewentualnie niewidoczny, ale nie kryć się od razu przed całym światem.
I tak moje archiwum w połowie zawiera wiadomości typu "jesteś??". Chcecie mieć komunikator do komunikowania się, a utrudniacie to jak bardzo tylko się da.

A jeśli chodzi o powiadomienie o pisaniu to coraz bardziej przekonuję się do tej funkcji. Tylko przyśpiesza i poprawia komunikację. Jeśli masz coś do ukrycia przed kimś to może lepiej z tą osobą się nie kontaktuj...??
http://wtw.k2t.eu/
Widziałeś Nowe WTW?

Offline Szymon

• Narybek
  • *
Odp: Jak wyłączyć powiadomienie o pisaniu?
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 30, 2010, 16:20:55 pm »
A może wygodniej byłoby wyłączyć funkcję która mi nie pasuje ?

O statusach nie pisaliśmy tutaj za bardzo..

Offline zhvir

« Odpowiedź #28 dnia: Maja 30, 2010, 20:46:07 pm »
jest tyle komunikatorów do wyboru, które mają zaimplementowaną tę funkcję...
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 30, 2010, 20:56:39 pm »
Wiecie, w zasadzie nie widze sensu implementowania "w core" funkcji dla jednej/2/3/4 osób i tojeszcze popartą mglista argumentacją ;P Ale! jak komus się chce może sobie wtycznę wrzucic, API zdaje się daje takie możliwości i to bez większych męczarni ;P

Offline Hudini

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 30, 2010, 21:19:02 pm »
Heh...ja czekam na koniec sesji i sobie coś takiego zrobię (bo teraz średnio z czasem), w końcu każdy ma dostosować pod siebie ;) Po prostu liczyłem na to, że dorzucisz jednego checkbox'a, no ale jak nie to nie ma problemu, tylko czas musi się znaleźć. Temat do zamknięcia przynajmniej jak dla mnie ;)

Pzdr

Offline chlitto

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:06:39 pm »
nie widze sensu implementowania "w core" funkcji dla jednej/2/3/4 osób i tojeszcze popartą mglista argumentacją ;P

tyle osob to moze z tego topicu bedzie chcialo z tej funkcji skorzystac ;] te funkcje imo powinno sie wlaczac a nie, nie móc wylaczyc - cenie sobie prywatnosc i nie chce zeby ludzie widzieli co robie NA SWOIM komputerze

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:13:10 pm »
Nie chcesz aby ludzie widzieli, ze na swoim komputerze do nich piszesz? Ciekawostka

Offline chlitto

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 14, 2010, 14:25:07 pm »
ze do nich pisze chce zeby wiedzieli, po to właśnie im to wysylam - ze sobie coś pisze (LUB nie) nie, nie chce ;]

chociazby z powodow wyzej wymienionych

powód jest prosty, jak jestem na niewidocznym, bo akurat nie za bardzo mogę/mam ochotę rozmawiać z ludźmi, a muszę mieć włączone gadu, ponieważ omawiam z kimś jakąś sprawę albo coś, a przychodzi mi jakaś wiadomość od kogoś i coś napiszę, ale potem jednak z tego zrezygnuję to mu i tak pokaże, że jestem i się zaczyna słowotok...

czy nie chce zeby klient widzial ze nic w tej chwili nie pisze, choc przed chwila bylo powiadomienie ze cos pisalem, czyli wiadomosc widzialem i "olałem" (w jego przekonaniu)
zreszta ja dostaje powiadomienia ze ktos "pisze" jak jego okno jest poprostu aktywne (np w celu wylaczenia:)

Offline reset89

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 14, 2010, 15:52:49 pm »
Do autora:
Poproś o wtyczkę aby Ci ktoś napisał jeśli Ci to tak bardzo przeszkadza. Poza tym wystarczy prosty sposób (napisz tekst np w notatniku a potem wklej do okna rozmowy i na pewno nikt nie zobaczy, że do niego piszesz)

Ja powiem inaczej, ta opcja w WTW jest naprawdę świetna, a naprawdę genialne jest zintegrowanie WTW z Windows 7 tam jak mamy osobę na taks barze i ona coś piszę to widać ikonkę, że do nas pisze a po chwili jak już napiszę okienko na pasku się podświetla. Na XP też mogło by tak być, ale raczej Luna takich bajerów nie przewiduje :)
Zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo.

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 14, 2010, 16:00:49 pm »
Wiecie, że ja jestem dziwny to wiem, ale w w/w sytuacji, jakbym się nawet rozmyślił to napisałbym po prostu rozmówcy coś w rodzaju "sorry, nie mam ochoty na rozmowe, odezwij sie jutro/za tydzień" i tyle. Jeszcze mógłbym się zastanawiać nad taką opcję jakby miał oba blokować odbierane i wysyłane powiadomienie. Chociaż też mis ie to jakoś nie bardzo widzi. ;P

Offline chlitto

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 14, 2010, 21:24:52 pm »
@reset89 - moge tez w paincie namalowac i przeslac jako obrazek ale to sie troche mija z celem...

@Kaworu - dziwne masz racjonalizacje :] w kazdym razie to brak, o dziwo nawet gg10 ma to w standardzie :P

Offline yke()

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 15, 2010, 01:50:42 am »
Przesiadłem się z AQQ na WTW, komunikator nie ma sobie równych, ale "Powiadomienie o pisaniu" to jedna z tych nie potrzebnych dodatków w nowym GG.
Nie mówię że bez opcjonalnego wyłączenia tej opcji WTW pójdzie w zaświaty, ale przydała by się opcja wyłączania ;)

Offline chlitto

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 15, 2010, 10:11:36 am »
hah, @Kaworu zauwaz ile ludzi dolacza do forum specjalnie dla tego topicu ;] a to tylko czubek góry lodowej :P

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 15, 2010, 10:49:32 am »
To skorzystaj z ostatniej nightly ;]