Autor Wątek: [problem] z wtyczką Sounds  (Przeczytany 3468 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sevic

  • Narybek
  • *
[problem] z wtyczką Sounds
« dnia: Lipiec 09, 2009, 09:18:04 am »
Podczas próby uruchomienia tej wtyczki wyskakuje mi błąd:
BŁĄD: Ta wtyczka współpracuje z inną wersją API niż ta zawarta w komunikatorze!
Próbowałem ściągać inna wersje API ze strony k2t ale jakos nie pomogło. Na forum też nic nie znalazłem (tzn. innej wersji API czy coś ) jedynie w temacie Sounds jest wzmianka, iż plugin potrzebuje nowego API oraz nightly (którą także instalowałem). Jestem ogólnie w tych tematach zielony nie wiedząc nawet do dziś co to jest API (wiki pomogło :) ) więc proszę o wyrozumiałość

Offline Vimes

  • Global Moderator
  • Starszyzna
  • *
  • Nie tak zaraz ten ambaras
    • http://sirsamvimes.deviantart.com/
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2009, 11:09:25 am »
Zanim napiszesz poszukaj PEBKAC!
Tutaj  piszę o fotografii
Kiedy myślisz ze natknąłeś się na dno dna i niżej już nic nie ma zawsze zjawia się koleś z łopatą

Offline sevic

  • Narybek
  • *
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2009, 11:37:33 am »
wtyczkę pobrałem właśnie z tamtąd:/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 17:19:52 pm wysłana przez zhvir »

Offline wobi

  • Młodzież
  • **
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2009, 12:30:03 pm »
A masz najnowszą wersję WTW? Może masz najnowszą wersje Sounds, a WTW ze starym API.

W WTW wejdź w menu: Info -> Sprawdź uaktualnienia...
Jeżeli masz najnowszą wersję, pojawi się komunikat, że nie ma nic ciekawego do zainstalowania. ;) W innym przypadku zaktualizuj komunikator.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 12:34:38 pm wysłana przez wobi »

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2009, 13:27:49 pm »
0.4.0.2 dziala...

Offline sevic

  • Narybek
  • *
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2009, 15:31:24 pm »
mam najnowsza wersje WTW dziś ściągniętą oraz wtyczkę sound's także dziś pobrane.

Edit:
Próbowałem tez z inna wersją tego API ściągnięta  z K2T ale nic nie pomogło...
Jeśli byłaby taka możliwość spakowania prawidłowo działających plików API i wrzucenie na forum byłbym wdzięczny no chyba, że problem tkwi gdzie indziej.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 19:15:33 pm wysłana przez zhvir »

Offline Vimes

  • Global Moderator
  • Starszyzna
  • *
  • Nie tak zaraz ten ambaras
    • http://sirsamvimes.deviantart.com/
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2009, 17:04:59 pm »
Jaki architektura? znaczy czy system jest 32 czy 64 bitowy? i czy biblioteka jest w odpowiednim miejscu?
Zanim napiszesz poszukaj PEBKAC!
Tutaj  piszę o fotografii
Kiedy myślisz ze natknąłeś się na dno dna i niżej już nic nie ma zawsze zjawia się koleś z łopatą

Offline sevic

  • Narybek
  • *
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2009, 17:29:03 pm »
32 bity
lokalizacja bass.dll
C:\Program Files\K2T\WTW\Components\Libraries

Offline Kaworu

  • Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 09, 2009, 17:44:52 pm »
Ej, ale nagłowki API są całkowicie zbędne do działania wtyczek/programu. One są tylko dla programistów potrzebne;

Offline sevic

  • Narybek
  • *
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 09, 2009, 19:38:21 pm »
ja tam nie wiem co jest potrzebnie ja po prostu nie mogę tego włączyć, ponieważ wywala mi błąd
BŁĄD: Ta wtyczka współpracuje z inną wersją API niż ta zawarta w komunikatorze!

Offline Kaworu

  • Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 09, 2009, 20:01:15 pm »
Albo masz starą wtyczkę albo komunikator. Jedno z nich z pewnością.

Offline sevic

  • Narybek
  • *
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 09, 2009, 21:04:15 pm »
komunikator mam ściągnięty z tąd:
http://redir.k2t.eu/go/5/
ze stronki
k2t.eu
ver. Kompilacja 570, build: Jul 9 2009 @ 09:43:43

Wtyczkę z tąd:
http://www.adrian12.w.tkb.pl/wtw2/sounds/
ver. pod 32bit system ( bass32.zip, sounds32_0_4_0_1.zip,    sounds32_0_4_0_2.zip)

Wię wg. mnie powinno działać a tu nic :/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 21:16:10 pm wysłana przez zhvir »

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 09, 2009, 22:58:29 pm »
wywal wszystko co zwiazane z wtyczka sounds, skopiuj na nowo bass i sounds32_0_4_0_2.zip zainstaluj, powinno sie uruchomic, jak nie to nie wiem co jest nie halo (a u mnie i innych halo jest) :P

Offline sevic

  • Narybek
  • *
Re: [problem] z wtyczką Sounds
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 10, 2009, 05:12:30 am »
Jest i halo :) i chyba nawet znam przyczynę na stronie Adriana były 2 wersje tej wtyczki:
sounds32_0_4_0_1.zip
oraz:
sounds32_0_4_0_2.zip
Myślałem ze to 1 plik podzielony na 2 party i widocznie wypakowałem ten nr. 2
Problem naprawiony.
Temat do zamknięcia.