Przeglądałem nieco ten dział i...
Byłoby miło jak by się dodatkowe opcje przy metakontaktach pokazały a jedną z nich mogłoby być takie cosik:
1) osobne okno rozmowy dla kontaktu
Chodzi o to że normalnie jak piszemy to do jakiego kontaktu byśmy nie napisali okno rozmowy jest to samo.
Tak jest niby fajnie jak jest, ale tylko jeżeli mamy metakontakt dla 1 osoby z jej różnymi kontaktami (ktoś ma 1 GG, 1 Tlena i z 2 XMPP) ale i tak nie jest za dobre bo nie wiadomo co się napisało do danego kontaktu, a jeszcze gorzej jak za pomocą meta złapalibyśmy sobie dane "grono zainteresowań" może się tak zdarzyć że zamiast samej grupy chcielibyśmy jeszcze zszyć ze sobą kontakty z grupy.
Stąd moja propozycja żeby pojawiła się taka opcja i żeby działała analogicznie jak rozmowa w zakładkach: jak zmieniamy kontakt to mamy tylko to co napisano do danego kontaktu.
2) określaj kontakty po > ID > Nazwa
Jak mam np kogoś kto ma 4 numery GG to pisząc i wybierając dane konto widzę tylko numerki... co prawda później widzę nazwę u góry ale łatwiej byłoby widzieć co wybieram przy samym wyborze np.
Zrobie meta "Ziutek" a w nim konta "GG ziutek praca", "GG ziutek dom" itd. Z taką opcją byłoby milej.
3) fajnie jak by się dało sortować i nie sortować dodane kontakty z możliwością przekładania wyżej/niżej, normalnie np. GG sortują się numerami niezależnie od tego kto jest dostępny.
4) Tak jak grupy zapamiętują że są zwinięte fajnie jak by meta też zapamiętywały
Mało ważna ciekawostka:
przynajmniej u mnie, przy testach konta ukryte/niedostępne zniknęły z listy wyboru kontaktów w oknie czata, do czasu aż na nie kliknąłem żeby ten czat rozpocząć w tedy jakoś już były do wyboru i dopiero po nowym uruchomieniu były wszystkie (czary ?)
Takie małe propozycje, może coś sie spodoba albo da się wykonać.