Autor Wątek: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio  (Przeczytany 1541 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oscyp

  • Młodzież
  • **
[Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« dnia: Sierpień 13, 2010, 14:50:15 pm »
Problem opisałem tutaj:  http://bugtraq.k2t.eu/view.php?id=1109
ale wklejam opis także tu:

Sytuacja początkowa: uruchomione WTW + standardowa karta dźwiękowa w systemie.

Problem: podpinamy kartę dźwiękową na USB, w systemie domyślne urządzenie audio automatycznie zmienia się na podłączoną kartę USB, niestety WTW nie zauważa tej zmiany i nadal odtwarza dźwięki na standardowym urządzeniu audio (zamiast aktualnie domyślnym na USB)

Tymczasowe rozwiązanie: po podłączeniu innego urządzenia audio należy zrestartować WTW - wtedy odtwarza dźwięki na odpowiednim urządzeniu.

Było by miło jakby wtyczka/WTW monitorowało domyślne urządzenie audio przed odtworzeniem dźwięku aby odtworzyć go tam gdzie trzeba.

Offline Sub.

  • Zarodek
[wtwSounds] Brak dźwięku po wznowieniu systemu.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2011, 19:34:57 pm »
Sprawa jest trochę skomplikowana.
Posiadam dwie karty dźwiękowe, jedną wbudowaną, drugą zewnetrzną(usb). Gdy korzystam z wbudowanej, wszystko śmiga, zamykam i otwieram laptopa, a dźwięki działają. Gorzej jest z zewnętrzną, dźwięki działają, ale gdy otworzę laptopa ze stanu uśpienia wymagane jest ponowne uruchomienie wtw, ponieważ program "omija" wybór tej zewnętrznej i automatycznie odtwarza dźwięki przez wbudowaną, która jest oczywiście w tym czasie nieaktywna.
Jak to rozwikłać?

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2011, 20:55:05 pm »
wywal biblioteke bass - na razie korzysta ona z pierwszej karty dzwiekowej ktora napotka

Offline oscyp

  • Młodzież
  • **
Odp: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2011, 20:59:24 pm »
a czy ta biblioteka nie była przypadkiem do czegoś mega-potrzebna?

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2011, 21:15:48 pm »
ona jest opcjonalna, nie jest wymagana (a w niedalekiej przyszlosci nie bedzie nawet wspierana :P)

Offline oscyp

  • Młodzież
  • **
Odp: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2011, 21:33:07 pm »
a w tyczka od radia (które notabene i tak u mnie nie działa) z niej nie korzystała?

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2011, 00:33:58 am »
wtyczka od radia tak, ale to nie ma zwiazku

bass to jest zalecialosc z poprzedniej wersji wtyczki wykonanej przez innego autora - akurat w tamtych czasach zaczalem uzywac wtw, problem byl taki, ze wtyczki nie bylo na x64, autor udostepnil zrodla, ja ja przekompilowalem, potem poprawilem i przepisalem zmieniajac podejscie na obiektowe blablabla... i teraz jest zupelnie inna wtyczka niz ta na ktorej zaczynalem. bass zostal, bo lepiej sobie radzi z jednoczesnym odtwarzaniem dzwiekow i jakos tak lepiej to troche brzmi niz zwykle PlaySound (fcja windows, jak bass nie jest obecne to standardowo jest ona uzyta)

Offline oscyp

  • Młodzież
  • **
Odp: [Sounds] Dźwięki odtwarzane na złym urządzeniu audio
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2011, 00:36:01 am »
ooo, dzięki za wyjaśnienia :) wrócę z roboty do domu to posprawdzam jak to się zachowuje. Nie wiem dlaczego ale byłem przekonany, że bass po prostu jest niezbędne.

---edit---

yyy? czyżby posty dodawane na forum miały "czas letni"? :D

adrian_007: indeed they have
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2011, 00:43:58 am wysłana przez adrian_007 »