0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
* Doszły wizytówki na GG - znaczy, pobieranie danych kontaktów z katalogu; * Poprawiony parser XML, wypada, że jest jakieś dwa razy szybszy i używa ze 3 razy mniej pamięci; Wielkości na oko, ale biorąc pod uwagę kosztowność alokacji pamięci i to ile zbędnych alokacji i konwersji wywaliłem... * Pobieranie danych z katalogu uzytkowników tlen.pl; * Odczytywanie VCardów dla XMPP dodane; * Do API dodane nagłówki i biblioteki z expata, sqlite3 oraz zlib'a; * Informacje dla "starego trybu" aktualizacji odeszly w niebyt; * Lista kontaktów GG jest teraz także zapisana w XML; * Awatary na GG powinny być uaktualniane jeśli się zmenią; * Awatary na GG są teraz ładowane razem z załadowaniem rostera z pliku; * Dla tlen.pl dzieje się to samo co punkt wcześniej, dla XMPP to się działo nie będzie (póki XEP-0084 nie zacznie działaćtakjak powinien); * SQLite uaktualniony do 3.6.15; * libPNG uaktualnione do 1.2.37; * Drobne optymalizacje w XMPP, ignorujemy na przyklad stany osob spoza listy; * Poprawiony URLEncode, tak aby był zgodny z odpowiednim RFC, jakoś już widzę jak to spowoduje problemy... * Uaktualnianie awatarów GG z poziomu komunikatora (i robimy to bardzo sprytnie, jak samo gg8, bezpośrednio. A nie przez MG jak aqq ;p); * Drobna poprawkaprzy wykrywaniu błędów zwiazanych z ustawianeim awatarów na
nom u mnie podobnie. jak wbije na kogos wizytowke to dopiero sie aktualizuje ava na liscie.
Kaw nie myslales zeby w tym oknie od profilu dodac pasek rozwijany tak jak w historii/multikontakcie (okno chata) do wyboru innego urzytkownika? imo moze byc przydatne.
alescie sie tych avatarow uczepili ;pprzeylanie obrazkow w gg > avatary! ;p
Plików, jak plików.Wszyscy na obrazki czekamy.;>
Ktoś tu jeszcze męczył kaworu o wycinki pulpitu - jestem za.