Autor Wątek: pobranie dostepnych  (Przeczytany 2118 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cieciu

  • Młodzież
  • **
pobranie dostepnych
« dnia: Styczeń 24, 2010, 15:10:51 pm »
jak moge pobrac dostepnych znajomych razem z ich opisami. Chcialbym napisac SideGadeg do windows7 ktory wyswietlal by tylko liste dostepnych znajomych

Offline adrian_007

  • Master Developer
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2010, 16:39:54 pm »
pewnie cos z _ENUM_ w wtwContactList.h

Offline adrian_007

  • Master Developer
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:51:44 pm »
WTW_PTR callback(WTW_PARAM p1, WTW_PARAM p2, void* userData) {
 wtwContactListItem* item = (wtwContactListItem*)p1;
 if(item) {
  // do stuff here
 }
 return 0;
}

void twojaFcjaKtoraWywolaChodzeniePoLiscie() {
 wtwContactListEnumerate cntListEnum;
 cntListEnum.enumFunct = callback;
 initStruct(cntListEnum);
 wtw->fnCall(WTW_CTL_ENU_CONTACT, (WTW_PARAM)&cntListEnum, 0);
}

to chyba tak powinno byc (pisalem kod w firefox'ie takze...)

btw kaw, ta struktura to chyba powinna przejsc maly facelifting bo WTWFUNCTION ma 3 parametr jako void* wiec nie ma sensu przekazywac go do f-cji jako drugi parametr...

Offline cieciu

  • Młodzież
  • **
Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2010, 13:36:40 pm »
o ile sie nie myle to gadgety windows sidebar'a nie obsluguja jezyka innego niz javascript, wiec nie da sie zrobic tego o czym mysle ;/

Offline n3oo

Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:17:51 pm »
hmm.. widziałem gadżety które pobierały dane z programów - np. te diagnostyczne potrafiły pobierać temperatury podzespołów itp
także pewnie wymagało by to trochę więcej zachodu ale powinno się dać.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=218174
Env: Win7 x64 / WinXP x86 | GG: 670035 | WWW: Portfolio

Offline dk3mpa

  • Narybek
  • *
Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2010, 19:49:45 pm »
hmm plik xml generowany co 1 min z osobami dostępnymi w js nie powinno być problemów z jego obrobieniem ;)

Offline n3oo

Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2010, 13:19:51 pm »
mówisz, że to na tej zasadzie działa ? tylko ciekawe jak w sidebarze z dostępem do plików na dysku - przez API jest dostęp do wszystkiego czy tylko katalogu z gadżetem :> bo tak to faktycznie nie było by to trudne... ;)
Env: Win7 x64 / WinXP x86 | GG: 670035 | WWW: Portfolio

Offline dk3mpa

  • Narybek
  • *
Re: pobranie dostepnych
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2010, 20:21:04 pm »
nawet jeśli nie ma dostępu do całego dysku to niech plugin kopiuje plik do katalogu gadżetów aczkolwiek nie wiem czy wtedy program nie musi mieć uprawnień admina bo to w końcu katalog systemowy ;)