Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 8 9 [10]
91
Katalog Wtyczek / Odp: [protoFacebook] - Poprawiona obsługa protokołu Facebook
« Ostatnia wiadomość wysłana przez oscyp dnia Marca 12, 2019, 09:36:41 am »
Cześć,
 czy możesz w ustawieniach dorobić opcję aby wedle uznania włączyć/wyłączyć doklejanie linków do wyświetlanych obrazków?
Ja w całym wtw mam wyświetlane obrazki z linków przez wtyczkę od regex, a przez t ow jaki sposób jest napisana Twoja wtyczka od FB - w okienkach rozmów na FB wszystkie obrazki wyświetlają mi się podwójnie (bo raz z wtyczki a drugi raz po linku z regex) - wkurzające...

PS nie mam też pojęcia jak działają te czaty grupowe -  nie widzę żadnej możliwości aby taki rozpocząć ani też nie widzę nigdzie tych rozpoczętych na FB - jak to się odpala?
92
« Ostatnia wiadomość wysłana przez SmyQ dnia Lutego 21, 2019, 18:11:48 pm »
Heja. A jak z obsluga tych nowych wiadomosci, ktore usuwaja sie po czasie? Czytalem, ze Miranda to obsluguje. Tzn. sa dwie rzeczy - jedno to odczytywanie takich (Miranda podobno odczytuje i zapisuje do archiwum, wiec nie przepadaja :)), mozliwe ze tak samo jest w WTW, bo moze odbiera sie to jak zwykla wiadomosc. Druga rzecz to wysylanie. Fajnie byloby moc wysylac takie wiadomosci.
93
« Ostatnia wiadomość wysłana przez SmyQ dnia Lutego 04, 2019, 06:53:04 am »
Dzięki śliczne. Wróciłem z urlopu i miła niespodzianka :)
94
Katalog Wtyczek / Odp: [protoSteamV] - Poprawiona obsługa protokołu Steam
« Ostatnia wiadomość wysłana przez VuYeK dnia Lutego 03, 2019, 14:05:36 pm »
Nowa wersja (1.5) na AutoUpdate

• Naprawiono logowanie (mam nadzieję)
  • Zakutalizowano listę serwerów
  • Aktualizacja wewnętrznych bibliotek
  • Poprawki optymalizacyjne przeniesione z protoFacebook

Jako iż wczoraj gdzieś o 20 pojawiły się problemy u mnie z logowaniem na Steam'a zacząłem węszyć. Problem był bardzo dziwny bo występował tylko na kontach z guardem w przypadku "nowego" logowania. Dodatkowo SteamKit z którego mam protobufa (i logowanie nie było zmieniane X miesięcy) poprawnie logował co jeszcze bardziej zwiększyło ilość wtf/min. Później zacząłem jeszcze sprawdzać czy to nie jest problem mojego kompa/internetu/środowiska czy coś, ale wraz z @kkw stwierdziliśmy że nie + dodatkowo problem występuje również w protoSteam od mrg.
Znalazłem co jest problemem, ale nie znalazłem dlaczego to się dzieje. Zrobiłem poprawkę, ale nie potrafię zrozumieć co i dlaczego Steam miałby zmienić że efekt jest taki a nie inny.

Podsumowując - obecnie śmiga wszystko i mam nadzieje że tak zostanie :D
95
« Ostatnia wiadomość wysłana przez VuYeK dnia Stycznia 27, 2019, 11:34:55 am »
Nadszedł ten moment w którym wypuszczam największy update jaki kiedykolwiek powstał/powstanie do tego pluga ;d.

Wersja 2.0 na AutoUpdate
  • Dodano obsługę chatów grupowych!
  • Wtyczka wspiera zapisywanie konferencji do archiwum (możliwość wyłączenia jw. w utlIgnore)
  • Czaty wspierają pobieranie nieprzeczytanych wiadomości przy starcie
  • Okno chatu pobiera X ostatnich wiadomości na danym kanale przy wejściu (możliwość ustawienia ilości w opcjach konta - domyślnie 5)
  • Okno czatu umożliwia rozpoczęcie rozmowy prywatnej ze znajomym członkiem (2x LPM/RPM i odpowiednia opcja) bądź zaproszenie do znajomych osoby niebędącej znajomym
  • Okno czatu wspiera wzmianki @username
  • Okno czatu posiada skrót do profili członków
  • Okno czatu wyświetla informacje o tym którzy członkowie przeczytali ostatnią wiadomość
  • Okno czatu wyświetla informację gdy ktoś "piszę"
  • Okno czatu wysyła informację o przeczytaniu przy wyświetleniu okna (jeżeli mamy włączoną taką opcję) oraz po wysłaniu przez nas wiadomości
  • Dodatkowo w oknie jest dedykowana opcja do ręcznego oznaczenia wiadomości jako przeczytanej
  • Poprawki kilku błędów (wyświetlanie niektórych specjalnych wiadomości z czatów grupowych w czacie prywatnym itp)
  • Różne optymalizacje i usprawnienia

I teraz kilka dodatkowych kwestii:
1. Nie znalazłem na FB możliwości pobrania wszystkich chatów grupowych przy inicjalizacji dlatego też jeżeli ktoś ma mnóstwo znajomych i czatów grupowych to jest bardzo prawdopodobne że nie pobierze mu się jakiś czat. NATOMIAST, nie powinno to być mega problemem gdyż jeżeli dostaniemy wiadomość na czat którego faktycznie w danym momencie nie mamy na liście to powinien on się pobrać w momencie otrzymania wiadomości, dodać do listy i poprawnie wyświetlić wiadomość.

2. Mam świadomość że nie wszystkie obrazki / naklejki wyświetlają poprawnie miniaturki w oknie czatu. Niestety, nie mam pojęcia co jest problemem, grzebałem trochę przy tym i udało mi się doprowadzić do stanu gdzie jakaś część poprawnie wyświetla miniaturkę. Problemem może być coś w HtmLayout bądź jakieś głupie zabezpieczenie FB tymi paramsami w urlu/cookiesami (obstawiam że to gdyż na protoDiscord nie ma żadnych problemów). Dlatego też również i tutaj umieszczam linki do wszystkich załączników żeby można było sobie kliknąć i obejrzeć bezpośrednio źródło omijając całe fb.

Na koniec jeszcze przypomnę o jednej ważnej kwestii gdyby ktoś nie czytał pierwszego posta (polecam):
Używacie wtyczki na własne ryzyko. Nie odpowiadam za żadne ewentualne, nieoczekiwane skutki uboczne używania wtyczki - w tym możliwe chwilowe blokady konta.
Jeżeli chodzi o moją historię to od pierwszego posta nic się nie zmieniło, blokada przy pierwszym logowaniu, zmiana pass'a i od tego czasu codzienne użytkowanie bezproblemowe (wraz z częstym logowaniem do debugów finalnych ;d)

Zachęcam do sprawdzenia:
Download (skasować spacje): wtw.vuyek.pl/facebook
bądź
AutoUpdate

96
Katalog Wtyczek / Odp: [protoFacebook] - Poprawione obsługa protokołu Facebook
« Ostatnia wiadomość wysłana przez VuYeK dnia Stycznia 18, 2019, 11:53:51 am »
@SmyQ
Tak, nie powinny, jak tylko nie okażę się że jest jeszcze jakiś inny magiczny typ konwersacji grupowych to nie będą one przychodziły w ogóle (przynajmniej do czasu ewentualnej obsługi konferencji)

Btw. HotFix na AU
  • Ze względów bezpieczeństwa wyłączono reconnectowanie WTW w przypadku wystąpienia błędu ze strony Facebooka przy pierwszej próbie reconnecta
  • Usuwa to zapętlenie ponawiania prób logowania co może skutkować blokadą konta

Obecnie jest prosta zasada - błąd w logowaniu zakończony wyświetleniem jakiegoś komunikatu błędu wymaga ręcznego ponowienia logowania.
97
« Ostatnia wiadomość wysłana przez SmyQ dnia Stycznia 18, 2019, 11:16:29 am »
Dzięki za poprawę wiadomości grupowych, jesteś wielki! Kawa prosiłem o to od dawna, ale nie ma z nim kontaktu. Rozumiem, że takie wiadomości w ogóle nie będą teraz przychodzić?
98
« Ostatnia wiadomość wysłana przez VuYeK dnia Stycznia 17, 2019, 23:35:04 pm »
Jako że każde moje proto miało jakąś unikalną funkcję to przyszedł czas na unikalną w skali wszechświata funkcję dla protoFacebook ;d

Wersja 1.5 na AutoUpdate
  • Poprawiono błąd powodujący że wiadomości konferencyjne były traktowane jak prywatne
  • Dodano nową funkcję - Ostatnie wiadomości!
  • Funkcja znajduje się w menu kontaktu na liście kontaktów i w oknie rozmowy (skrót CTRL+R)
  • Umożliwia pobranie ostatnich wiadomości wraz ze statusem "Przeczytania"
  • Status "Przeczytania" zmienia się live po przeczytaniu wiadomości :O (mając otwartą listę wiadomości)
  • Dodatkowo jeżeli na początku wiadomości znajduje się oznaczenie [M] to oznacza że wiadomość została wysłana z Messengera
  • Ilość pobieranych wiadomości można ustawić w ustawieniach konta (w zakresie 1-10)

Wiadomości na niebiesko to wysłane przez nas (czyli te których status wyświetlenia obserwujemy), na szaro - te wysłane do nas. Zachęcam do sprawdzenia ;)
99
« Ostatnia wiadomość wysłana przez SmyQ dnia Stycznia 17, 2019, 10:21:58 am »
Grupowych nie przysyła, ale za to przysyła właśnie od każdego z jej uczestników jako niby od niego. Oryginalna wtyczka też tak robiła. Przez co kilka razy odpisałem i poszło gdzie nie trzeba. Nie mówiąc już o upierdliwości tego, jak rozmowa ma 15 uczestników i co chwilę dostaję od każdego z osobna jako wiadomości od niego.
100
« Ostatnia wiadomość wysłana przez VuYeK dnia Stycznia 17, 2019, 09:02:13 am »
Hm, a to ciekawe, powinno właśnie nie przesyłać w ogóle wiadomości grupowych - przynajmniej u mnie tak to działa. Być może ta rozmowa została utworzona jakoś inaczej i FB inaczej obsługuję.
Na to postaram się spojrzeć na weekendzie.
Strony: 1 ... 8 9 [10]