Autor Wątek: Błędy z nightly  (Przeczytany 167524 razy)

Offline the_mask

• Młodzież
  • **
Błędy z nightly
« Odpowiedź #580 dnia: Grudnia 04, 2010, 05:45:16 am »
Niestety przy najnowszym nightly występują problemy z połączeniem/autoryzacja XMPP do Facebooka. Dopiero po kilku chwilach ręczne zalogowanie pomaga

Offline Pragmatic69

Błędy z nightly
« Odpowiedź #581 dnia: Grudnia 04, 2010, 08:57:00 am »
W najnowszej najtli nie działa także niezapisywanie wiadomości do archiwum, pomimo tego, że w opcjach ignorowania danego kontaktu jest to to zaznaczone.
Wersja WTW: Zawsze najnowsza nightly.

Windows7 Home Premium PL SP1 x64 + IE9 & Opera 12.00 :]

Offline mess

• Młodzież
  • **
  • Vasto Lorde
Błędy z nightly
« Odpowiedź #582 dnia: Grudnia 12, 2010, 13:06:46 pm »
Najnowsza nightly tj.  nightly-20101212-3 cos nie za bardzo dziala tzn. proces sie uruchamia ale nic pozatym.

Edit: Podobnie jest z wczesniejsza nightly, tylko z tym ze zjada 50% mocy procesora :P
Windows 7 SP1 x64 IE9

Offline wujek_bogdan

• Młodzież
  • **
Błędy z nightly
« Odpowiedź #583 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:20:16 pm »

Offline charfa

• Junior Developer
  • Młodzież
  • *
Błędy z nightly
« Odpowiedź #584 dnia: Grudnia 12, 2010, 23:28:29 pm »

Offline wujek_bogdan

• Młodzież
  • **
Błędy z nightly
« Odpowiedź #585 dnia: Grudnia 13, 2010, 09:37:35 am »
ano mam, właśnie szukałem w opcjach wtw, gdzie się te czasy ustawia, zapomniałem że to wtyczka robi ;)

Błędy z nightly
« Odpowiedź #586 dnia: Grudnia 17, 2010, 19:18:41 pm »
na ostatniej nightly z 15 grudnia i na tej z 16 nie odswieza mi sie okno rozmowy po otrzymaniu nowej wiadomosci - obszar rozmowy robi sie czarny i musze dac "zaznacz wszystko" zeby zobaczyc co przyszlo. myslalem ze to wina theme, ale przywrocilem domysly i jest to samo. sprawdzalem tez opcje "zawsze przewijaj tresc" ale nie pomoglo. zaraz sciagne nightly-20101217-1 i zobacze czy tez tak bedzie.
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results."
-- Albert Einstein

Offline zhvir

Błędy z nightly
« Odpowiedź #587 dnia: Grudnia 17, 2010, 19:20:14 pm »
ale wersja IE mniejsza niż 9 ?
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Błędy z nightly
« Odpowiedź #588 dnia: Grudnia 17, 2010, 19:42:39 pm »
mam IE 9 beta. w srode jakies poprawki do niego wyszly - moze to one cos namieszaly, bo dotychczas bylo OK :-/
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results."
-- Albert Einstein

Offline zhvir

Błędy z nightly
« Odpowiedź #589 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:11:12 pm »
wszystko możliwe...
niestety do wydania oficjalnej wersji ie9 kawik nic nie będzie robił w sprawie niezgodności, więc używacie ie9 na własną odpowiedzialność
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline mirekw15

• Narybek
  • *
Błędy z nightly
« Odpowiedź #590 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:41:08 pm »
od kilku ostatnich wersji beta nie działa dobrze kopiowanie z okna rozmowy: ctrl+a działa, ale już ctrl+c nie kopiuje do schowka, ktoś ma też ten problem?

Offline zhvir

Błędy z nightly
« Odpowiedź #591 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:48:48 pm »
poza problemem takim że ten wątek dotyczy wersji nightly to zdaje się że ktoś coś takiego miał kiedyś, ale to było dawno i nieprawda

prawda prawda, było, miałem, nie oszukuj ;P --refresh
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 18:55:17 pm wysłana przez refresh »

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
Błędy z nightly
« Odpowiedź #592 dnia: Stycznia 07, 2011, 07:56:45 am »
Nie wiem czy to błąd nightly, czy może wcześniej już występował, może to na moim firmowym laptopie coś nie tak, a nie często jest możliwość sprawdzić.
Zapomniałem dziś wtw na pendrive, ściągnąłem więc ostatnią nightly i zainstalowałem. Skoro to chwilowa instalacja, tylko na dziś, nie tworzyłem nowego katalogu a wskazałem folder "zdjęcia".
wtw jakby nie rozpoznał polskiego znaku w nazwie, część plików, bodajże programu wgrało się do "zdjęcia", część, bodajże profil globalny utworzył się w nowym katalogu "zdj*cia" gdzie * to był jakiś nierozpoznany znak "krzak".
Ponowna instalacja w katalogu bez polskich znaków przechodzi bez problemów.

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
Błędy z nightly
« Odpowiedź #593 dnia: Stycznia 11, 2011, 21:20:53 pm »
po instalce z dziś "nightly-20110111-3.exe  11-Jan-2011 23:03   11M  " nie można uruchomić wtw, bo nie ściąga grafiki "iconRSS.png" oraz "iconChatOther.png". Jak znam życie wszystkim działa i ściąga, ale ten problem pewnie związany jest z tym, że wcześniej też nie mogłem pobrać np: lang-noarch.pl ;p Instalator coś spsuwa.

Na szczęście można sobie skopiować dowolny 16x16 i zmienić nazwę, bo nie chcę mi się downgrade urządzać :P

ale to nie wszystko jednak widzę... nie działa protoXMPP i utlNews... w opcjach wtyczek same 0... ;) I to nie tylko od tej nightly... ostatnia działająca to chyba "
nightly-20110104-2.exe  04-Jan-2011 16:14   11M  "

Przynajmniej tę miałem ostatnio, a cofając się po kolei od dzisiejszej żadna nie działała.
WINDOWS 7 platforma x64
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2011, 21:39:31 pm wysłana przez switalski.piotr »

Offline n3oo

Błędy z nightly
« Odpowiedź #594 dnia: Stycznia 12, 2011, 04:10:36 am »
nie masz Ty czasem konta ograniczonego na tym Win7 ?
Env: Win7 x64 / WinXP x86 | GG: 670035 | WWW: Portfolio

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
Błędy z nightly
« Odpowiedź #595 dnia: Stycznia 12, 2011, 06:02:53 am »
ja mam za to inny błąd od czasu pojawienia się w nightly nowej funkcjonalności, a mianowicie:
"Podniesiona wydajność tej listy co obsługuje okno utlNews;"
Wcześniej tego nie było.
Litery zjeżdżają się prawidłowo dopiero w momencie kliknięcia w dowolne miejsce pola utlnews
Sprawdzone na 2 komputerach, na obu XP 32bit z najnowszymi SP

drugi błąd, właściwie błędzik (tu już bez zdjęcia). W momencie zalogowania wtw, wyskakuje okno o nadejściu nowej poczty na gmail. Okno to zasłania pole ikony "powiadomienia" utlnews. Momencie kliknięcia PPM zamyka się powiadomienie o poczcie, ale przy ikonce nie widać liczby z ilością maili. Nie odświeża tego jakby po zniknięciu powiadomienia. Liczba maili pojawia się dopiero po zminimalizowaniu wtw i ponownym zmaksymalizowaniu.
Dodam jeszcze, że jeśli wyskakujące okno o mailu zasłoni tylko część liczby z mailami, po zniknięciu tego powiadomienia nie widać właśnie tylko tej części liczby wcześniej zasłoniętej. Pomaga znów minimalizacja -> maksymalizacja

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
Błędy z nightly
« Odpowiedź #596 dnia: Stycznia 12, 2011, 09:21:08 am »
n3oo - nie. jak mógłbym mieć ograniczone? nigdy nie miałem problemów z instalacjami. poza tym tak jak napisałem w/w nightly działała prawidłowo, a nowsze już nie ;P to że nie dossało sobie ikony to mały problem. ale protoxmpp i utlnews już większy.

Offline zhvir

Błędy z nightly
« Odpowiedź #597 dnia: Stycznia 12, 2011, 14:04:53 pm »
@Maniu a nie masz włączonego trybu renderowania listy kontaktów Direct2D (hardware) ?

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
Błędy z nightly
« Odpowiedź #598 dnia: Stycznia 12, 2011, 14:34:05 pm »
mam u siebie GDI (Software) i właściwie to nie mam nawet możliwości zmiany na cokolwiek inne, bo opcja jest u mnie nieaktywna

Swoją drogą, mam pozmieniany wygląd listy kontaktów itp, dlatego zainstalowałem na próbę "czystą" wersję wtw i działo się dokładnie tak samo

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
Błędy z nightly
« Odpowiedź #599 dnia: Stycznia 12, 2011, 14:36:57 pm »
Chyba ostatnia nightly to poprawiła. A jak nei to następna ;P