PixelPerfect (kompletny zestaw ikon)
by zhvir
Ikonki pochodzą w większości z zestawów xpx PixelPerfect by pk69com (
Link 1 ,
Link 2) dla komunikatora Miranda, jednakże obecnie znaczna część zestawu została stworzona przeze mnie, z nadzieją że udało mi się zachować oryginalny charakter ikon PixelPerfect.
Zestaw PixelPerfect jest próbą całościowej podmiany ikon komunikatora wtw.
Ikonki były w wtw prawie od samego początku jako część stylów listy kontaktów Risa Project oraz PixelPerfect.
Próba uporządkowania forum polegająca na rozdzieleniu poszczególnych dodatków spowodowała że w końcu zmusiłem się do założenia osobnego tematu dla zestawu ikon.
Zawiera ikony stanów globalnych wtw, ikony stanów poszczególnych sieci tj. gadu-gadu, tlen, irc, skype oraz jabber/xmpp (w tym specjalne dla kilku powiększych serwerów xmpp i xmpppodobnych takich jak aqq, facebook, gTalk, a w przyszłości pewnie też nk jak mnie najdzie wena) oraz ikony programu dla listy kontaktów i okna rozmowy. Inne ikony wtyczek z racji tego, że raczej nie używam mogą zostać dodane na wyraźne wasze życzenie. Wersja z grudnia 2011 z racji sporych zmian zasłużyła na dwójeczkę w numeracji wersji :)
Dla większego wyboru w zestawie umieściłem także alternatywne wersje dla ikon globalnych wtw oraz dla ikon xmpp. Sam korzystam z obu wersji na dwóch instancjach wtw działających na moim systemie (dla odróżnienia wtw, z którego korzystam ja, od wtw mojej lubej)
---
full changelog: Pokaż więcej...
(04.12.2011)
+ dodano ikony sieciowe Skype + ikony kontrolujące połączenia głosowe
+ dodano ikony sieciowe MSN (via transport XMPP)
+ dodano ikony sieciowe gTalk
+ dodano ikony pseudokontaktów wtwShell
+ dla wszystkich sieci/protokołów dodano ikony w rozmiarze 32x32 (wykorzystywane przez pasek zadań w Windows 7+)+ dodano ikony w oknie opcji
+ dodano ikony wtyczek kokoNotifier, pexAlert
+ zmieniono ikonę forum
+ poprawki kolorystyczne w ikonach listy MUCa
+ usunięto kilka nieużywanych ikon
+ i inne drobne poprawki, których sobie nie przypomnę ;)
(29.05.2011)
+ dodano 3 nowe ikonki wtyczki wtwBIU (iconBold, iconItalic, iconUnderline)
(14.03.2011)
+ dodano iconEmots.png zamieniającą tę brzydką standardową zieloną ikonę wtyczki Emots ;)
(31.01.2011)
+ zmiana <net><status> na <status> dla ikon sieciowych
+ dodano ikony sieciowe Facebooka
+ dodano ikony iconChat* (dla listy MUCa)
+ zmieniono ikonę iconUserList
(03.10.2010)
+ dodano ikonki: iconNews, iconUserList, iconConnecting, iconConference
+ zmieniono ikonkę iconPhone
+ usunięto kolejne zbędne ikonki
+ dodano ikony sieciowe IRC ;)
+ spaczkowano do formatu dodatku .wtwExtension (przy wydatnej pomocy WTW Extension Maker)
(25.04.2010)
+ dodano ikony sieciowe AQQ
+ dodano ikonę powiadamiającą o różnych aspektach ignorowania kontaktów
+ zmieniono ikonę donacji
+ poprawione wyrównanie w ikonach Tlena
+ optymalizacja wielkości plików
+ ogólne przeczyszczenie zestawu ze zbędnych elementów
(25.10.2009):
+ dodano ikonki opcji "filtrowanie online"
+ dodano ikonki userTune i userMood
+ dodano ikonkę zamykania zakładek