Autor Wątek: [Sounds] - dźwięki w WTW  (Przeczytany 234880 razy)

0 Użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #480 dnia: Lipca 02, 2012, 20:34:48 pm »
bo support ze strony wtyczki jest, problematyczne jest wsparcie ze strony wtyczki od skype ;p

Offline Rask

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #481 dnia: Lipca 02, 2012, 22:34:24 pm »
Aha. Czyli, jeśli dobrze rozumiem... podpiąłeś się waść do czegoś w skype proto, co jeszcze tam nie istnieje? To chyba, czyli, zostaje rzec - panie Kavoru, przez litość, zróbże pan! chrzanić ikonki, video i konferencje, byle daj skajpowi głos, tak! Ale to chyba nie tu, ojej.
W każdym razie dziękuję za bardzo rychłą odpowiedź :)

Offline bugmenot

  • Młodzież
  • **
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #482 dnia: Lipca 20, 2012, 19:44:26 pm »
Mi wtw wywala nawet kilka razy dziennie gdy mam ustawiony jakiś zestwa dzwiekowy. Jak jest ust na brak to jest spokój. Wtw i wtyczki najnowsze. O co chodzi?
Dodatkowo nie dziala ponowne uruchomienie wtw gdy sie wybiera "Nie wysylaj" w komunikacie po crashu.

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #483 dnia: Lipca 21, 2012, 10:50:50 am »
moja magiczna kula jakos dzialac nie chce...
sysinfo i jaki zestaw dzwiekow

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #484 dnia: Sierpnia 07, 2012, 18:49:18 pm »
Witam serdecznie. Wtyczka sounds wywala mi komunikator przy próbie łączenia z sieciami. Co bardzo dziwne, nagle stało się tak samo z siebie, gdyż bardzo długo używam wtyczki sounds i nie było żadnych problemów, dopiero dzisiaj zaczęło wywalać komunikator. Gdy ją wyłączę to jest w porządku. Poniżej screen z błędu:
http://img827.imageshack.us/img827/9531/obraz1aa.jpg
Gdy wywaliło mi komunikator i pojawiło się to okienko z wysłaniem raportu, to opisałem problem, zamieściłem powyższy screen i wysłałem raport. Ale piszę też tutaj w związku z jak najszybszą pomocą ;).

Wersja WTW to (IA86) 0.9.10.3377. Komunikator nie wykrywa żadnych aktualizacji.
System to Windows 7 Professional x86

Poniżej wtyczki jakie mam wgrane.

Zielony: aktywne
Czerwony: nieaktywne

protoGG 0.9.10 Build 3377
protoOTHR 0.9.10 Build 3377
protoTlen 0.9.10 Build 3377
protoXMPP 0.9.10 Build 3377
protoSkype 1.7.0 Build 401
smsBlue 0.9.10 Build 3377
smsStdGates 1.3.0 Build 0
utInfo 0.9.10 Build 3377
utlWebTools 0.9.10 Build 3377
wtwHideDescription 0.2.0 Build 1
wtwListTabs 0.4.2 Build 0
Emots 0.7.5 Build 0
kwReopenLastTab 0.0.0 Build 7
Sounds 0.9.4 Build 0
utlListSorter 0.1.0 Build 6
wtwCopy 0.1.4 Build 2
wtwStatusLog 0.4.7 Build 1
utIgnore 0.9.10 Build 3377
utlNews 0.9.10 Build 3377

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #485 dnia: Sierpnia 07, 2012, 18:50:56 pm »
wylacz protoSkype, wlacz sounds i sprawdz ponownie

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #486 dnia: Sierpnia 07, 2012, 18:53:25 pm »
Nie pomogło, nadal wywala komunikator.

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #487 dnia: Sierpnia 08, 2012, 16:34:12 pm »
Przepraszam, ale czy mogę liczyć na pomoc? No bo nie mogę korzystać z komunikatora, a chciałbym problem naprawić w sposób, żeby wtyczka sounds dalej działała i aby naprawa nie polegała na calutkim przeinstalowaniu komunikatora i wszystkiego na nowo ustawiania.

Muminoslaw

  • Gość
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #488 dnia: Sierpnia 08, 2012, 17:09:55 pm »
Wyłącz wszystkie wtyczki, zrestartuj, włącz tylko sounds i zobacz czy działa, jeśli zaskoczy, to metodą prób i błędów musisz dojść, z którą wtyczką jest konflikt. Sprawdź także wszystkie dll-ki potrzebne do używania, te bassy wszystkie, najlepiej sobie ściągnij na nowo i wrzuć w odpowiednie miejsca. Jeśli nie pomoże, to niestety, ale ja nie pomogę :(

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #489 dnia: Sierpnia 08, 2012, 19:31:35 pm »
Wyłączyłem wszystkie wtyczki, zostawiłem sounds, protoGG i protoXMPP. Przy próbie łączenia wywala komunikator. Wywaliłem bass i odinstalowałem plugin sounds i wgrałem go ponownie, ale bez bassa, komunikator wywala nadal.

Ale odkryłem coś ciekawego!
Plugin Sounds wywala komunikator tylko na próbie łączenia z XMPP. Na GG, Tlen i Skype jest w porządku, tylko na XMPP wywala. O co chodzi, przecież non stop było w porządku, dopiero od wczoraj tak mi wywala, samo z siebie się tak zrobiło, dlaczego i jak mogę spróbować to naprawić, oprócz calutkiej reinstalacji komunikatora i ustawień jego.

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #490 dnia: Sierpnia 08, 2012, 20:57:52 pm »
jaki serwer xmpp, jaki zestaw dzwiekow i jakie ustawienia wtyczki

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #491 dnia: Sierpnia 09, 2012, 14:23:20 pm »

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #492 dnia: Sierpnia 09, 2012, 18:22:02 pm »
Dla pewności spróbowałem z innym zestawem dźwięków, mianowicie TYM. Niestety, taki sam błąd, wywala komunikator. Czyli po prostu, użyję jakiegoś zestawu dźwięków to tak się dzieje.

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #493 dnia: Sierpnia 09, 2012, 23:46:43 pm »
once again, ustawienia - wszystkie, albo plik sounds.config albo zrzuty ekranu

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #494 dnia: Sierpnia 10, 2012, 16:19:51 pm »

Offline adrian_007

  • Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #495 dnia: Sierpnia 10, 2012, 17:57:46 pm »
niestety, ale na razie to nie wiem w czym moze byc problem, na takim zestawie i konfiguracji wszstko dziala jak nalezy - jedyne co by pomoglo to dump z crasha

mozesz sprobowac usunac plik sounds.config i sprawdzic ponownie

Offline szpon5

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #496 dnia: Sierpnia 10, 2012, 19:09:00 pm »
Nie pomogło usunięcie sounds.config. Jednakże wtyczka sounds już wariuje, zaczyna się po swojemu krzaczyć. Wywaliłem ustawienia XMPP i skonfigurowałem na nowo, to na Skype zaczęła się krzaczyć a na XMPP było dobrze. No i było dobrze, ale do czasu, po chwili znow na XMPP zaczęła się krzaczyć. A czasami też krzaczy się kiedy odpalam naraz wszystkie sieci, a gdy pojedynczo to nie, ale czasami na pojedynczo też krzaczy.
Ustawienia Skype też wywalałem jakby co.

Blabla, zakręcone to, mówię, wtyczka krzaczy się po swojemu, bawi się ze mną.

Offline cezar

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #497 dnia: Sierpnia 25, 2012, 20:10:02 pm »
Witam..
Tak wracając do poprzedniego tematu - jest jakaś opcja ustawienia dźwięku powiadomienia o przychodzącym połączeniu głosowym czy póki co nie. Jak ktoś wcześniej zauważył w opcjach wtyczki sounds można ustawić dxwięki do całej kupy zdarzeń związanych z połączeniami audio/video. Tyle że w pliku xml samej wtyczki nie ma grama wpisów do tego typu zdarzeń. Pojawi się coś w bliższej przyszłości?

Do tego obczaiłem właśnie że wtyczka Sounds wywala błąd parsowania pliku (?) czego wcześniej nie było..

Dzięki i pozdrawiam

Offline zhvir

Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #498 dnia: Sierpnia 25, 2012, 21:20:53 pm »
jeżeli coś pozmieniałeś w pliku xml, a zrobiłeś to niezgodnie ze schematem i/lub zasadami jezyka xml to nie dziw się że wtyczka wywala błąd parsowania
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline cezar

  • Narybek
  • *
Odp: [Sounds] - dźwięki w WTW
« Odpowiedź #499 dnia: Sierpnia 27, 2012, 16:17:48 pm »
Już do tego doszedłem.. Drobny błąd w sztuce - zbyt wrażliwi klawisz 'delete' ;)..

Niemniej jednak nadal interesuje mnie możliwość (lub jej brak póki co) ustawienia dźwięków powiadomienia o głosowej rozmowie przychodzącej..

Pozdrawiam i dzięki.