@Tachion: Do tej pory testowałem tylko XMPP i jest spore ryzyko, że z innymi sieciami może jeszcze nie współpracować, ale postaram się to poprawić. Dlatego też zdecydowałem się udostępnić wtyczkę - chciałbym poprawiać rzeczy, które są istostne dla większego grona niż walczyć z drobiazgami na które nikt nie popatrzy :).
Protokół GG na pewno postaram się przetestować, co do innych to liczyłbym bardziej na użytkowników danej sieci.
Mogę jedynie zachęcić do testowania - wtyczka powinna się automatycznie aktualizować (po kliknięciu opcji "Sprawdź aktualizacje").
@kkw: Prawdopodobnie brakuje Ci w systemie jakiejś biblioteki *. dll. Do rozwiązywania tego problemu najlepiej użyć programu "Dependeny Walker" - jest prosty w użyciu i powinien od razu wskazać nazwy brakujących bibilotek. Jeśli nie czujesz się na siłach go użyć, to możliwe że brakuje Ci bibliotek z pakietu "Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013" (wpisz taką frazę w google i zainstaluj odpowiednią wersję).
Jeśli instalacja bibliotek Visual Studio nie pomoże, to proszę podaj wersję systemu operacyjnego (XP, Vista, 7, 8), architektura (32, 64 bit). Powalczymy wtedy dalej.
EDIT:
Przed spakowaniem zapomniałem o jednej rzeczy - wtyczka jest skompilowana w trybie debug zamiast release. Możliwe, że przez to nie chce się on ładować osobom, które nie mają zainstalowanego VS.
Zostanie to oczywiście poprawione, a na razie proszę o cierpliwość :P