Autor Wątek: [wtwListTabs] - zakladki na liscie kontaktow  (Przeczytany 55831 razy)

Offline kasper93

Odp: [wtwListTabs] - zakladki na liscie kontaktow
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 29, 2011, 14:00:04 pm »
@Adrian mógłbyś wwalić output do konsoli z numerem zakładki, bo jest to całkowicie nie potrzebne, a się konsola zapełnia.
Zapraszam na kanał #wtw na irc.quakenet.org.
Logi http://wtwirc.fgfg.pl/
Nightly RSS http://wtwirc.fgfg.pl/ntly.xml

Offline Dadziu

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 02, 2012, 10:25:42 am »
Mam pytanie Dotyczace dwóch ikonek na dole okna głównego które przełaczja widoki. Da się je wyłaczyć?
Jeśli nie to jak zmienić druga? Pierwsza to iconUserlist - nazwy drugiej nie mogę namierzyć. Bardzo proszę o pomoc.

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 02, 2012, 12:09:05 pm »
jeśli chodzi o tę w środku

to iconNewsRSS

ale ten temat tego nie dotyczy. To są panele WTW a nie zakładki by adrian_007. Jeżeli chodzi o trzecią ikonkę to należy ona do tej wtyczki, ale zmienić jej chyba nie można.

« Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 09, 2012, 09:28:09 am »
da sie

np resource hacker'em :P

btw:
ktos w ogole zauwazyl ze przy wlaczonej wtyczce nie pojawiaja sie w ogole tooltipy z info nad kontaktami? ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2012, 14:01:24 pm wysłana przez ermac »
Chaos, disorder, anarchy - that's the way I like it!

Offline bywciu

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 10, 2012, 07:17:41 am »
Od początku się nie pojawiają w wersji, kiedy przełączymy na widok całej listy, w widoku zakładek działają :)
Windows 7 Professional x64

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #145 dnia: Lutego 27, 2012, 20:36:23 pm »
sorry, że nie edit, ale poprzedni post dość dawno pisany, a to dość ważne:

po dzisiejszej nightly 27 luty - jakieś jaja z filtrami. Np: po kliknięciu na utlNews wyskakuje okno edycji filtrów, do Tabsów na pierwsze miejsce dodaje się tabs "Brak filtra" choć wcześniej tak nie było. Bez wtyczki wszystko działa.

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #146 dnia: Lutego 27, 2012, 21:06:49 pm »
najpierw czytamy co nowego niesie nightly, potem zadajemy pytania

2012-01-30-01-30
  • libPNG uaktualnione do v1.5.7;
  • Poprawione drobne problemy (doadne ostatnio) kiedy lista kontaktow otrzymywala niespojne rozkazy do odrysowania sie... mniejsza o szczegoly ;P
  • Poprawiony drobny błąd przy pobieraniu niektórych plików via WinInet (endżajn issju);
  • libWTW dostało dwie nowe klasy wtw::CInternet oraz wtw::CInternetHttp;
  • zlib uaktualnione do v1.2.6;
  • Uporzadkowany (czyt.: przepisany od nowa) system obsługi HTTP;
  • Dodana możliwość wyłączenia szyfrowania (API) w obsłudze plików, nawet jeśłi jest dostępne/włączone (WTW_FILE_OPEN_FLAG_NO_ENC);
  • Opcja (nie)pokazywania opisów przewędrowała z opcji do menu widok;
  • Nowy SkypeKit (4.1.2) we wtyczke Skype;
  • Nowy Runtime dla Skype (także 4.1.2);

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: Lutego 27, 2012, 21:29:28 pm »
No czytałem, ale co ma "Opcja (nie)pokazywania opisów na liście kontaktów" do filtrów i do działania zakładek? Nie znam kodu Twojej wtyczki ale wydedukowałem z postu powyżej, że wtwListTabs odwołuje się do pozycji w menu, a te zostały przesunięte, prawda? Jeśli tak to wybacz, ale miałem zamiar tylko poinformować o niekompatybilności z nightly i ewentualnie prosić o poprawkę, choć myślę, że stosowniejsza będzie przy wersji stable.

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #148 dnia: Lutego 28, 2012, 04:32:44 am »
pierwszy post...

Offline the_mask

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: Marca 04, 2012, 18:34:51 pm »
Jakaś poprawka błędu wspomnianego przez Świtalskiego?

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #150 dnia: Marca 04, 2012, 19:21:25 pm »
bedzie beta to bedzie poprawka zapewne

Offline the_mask

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #151 dnia: Marca 04, 2012, 19:36:45 pm »
No cóż ;-)  będzie trzeba się przyzwyczaić do tych dodatkowych dwóch kliknięć :-P

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk

Offline oscyp

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #152 dnia: Marca 05, 2012, 18:33:30 pm »
No dobra.... po dzisiejszej aktualizacji pojawiła mi się zakładka "brak filtra", której nie chcę i nie mogę wyłączyć.... no co za.... :/ Można liczyć na opcję wyłączenia pokazywania tego?

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: Marca 05, 2012, 19:01:21 pm »
Przeczytaj kilka linijek wyżej i uznasz, że pytanie było niepotrzebne. W skrócie... będzie BETA wtw - będzie "poprawka" wtyczki. Wtyczek nie dostosowuje się pod wersje nocne... nigdzie.

Offline oscyp

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #154 dnia: Marca 05, 2012, 19:14:06 pm »
Rozumiem. Ja mówię o becie, która zainstalowała mi się automatycznie przed chwilą po starcie komunikatora.

WTW AMD64 - Kompilacja 3284 (0.9.3.3284)
Build: Mar  5 2012 @ 18:55:49 Beta

Jak wół napisane, że beta.

---edit---

a tak btw: 1 pytanie + 1 znaleziony babol

1) czy da się jakoś wyłączyć te mini-pseudo-zakładki pod głównym oknem komunikatora, które przeszkadzają w jego rozciągnięciu do granic pulpitu? Powodują tylko brzydką "jopę" pomiędzy komunikatorem, a trayem gdzie prześwituje tapeta pulpitu..... (zaznaczone na screenie 01)

2) Gdy kliknę na te ludki pt. "Lista kontaktów" (zaznaczone kółkiem na drugim screenie) to efekt mam jak na załączonym obrazku - pojawia sie okienko filtrów, a komunikator jest biały, dopiero jak kliknę zamknij - pojawiają się kontakty

3496-0     3494-1 

---edit---

PS to forum brzydko dodaje obrazki :P

---edit---

ah teraz zauważyłem, że ktoś wyżej pisał o tym samym, ale w odniesieniu do nightly. Ja ściągam głównie bety, a że problem pojawił się dziś to nie patrzyłem na posty starsze niż "dziś", tak więc za to sorry. Najwyraźniej babole wprowadzone w Nightly zostały przeniesione do bety..... to chyba niedobrze.....
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2012, 19:31:47 pm wysłana przez oscyp »

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: Marca 05, 2012, 19:59:54 pm »
Ad 1) Nie da się, bo tam ląduje ikonka od wtwListTabs w tym przypadku. Jak zainstalujesz utlNews to też tam wyląduje. Nie ma tej belki tylko gdy nie używamy wtyczek wykorzystujących ją.
Ad 2) Ten błąd powstał przez to, że do menu kaworu wrzucił dodatkową rzecz, a pozostałe opcje powędrowały o jedno miejsce w dół. Tak jak wspomniałem wyżej w postach (domyśliłem się, czego adrian nie zaprzeczył, więc chyba tak jest) wtyczka korzysta z menu, a właściwie z pozycji filtrów w tym menu. Przez przesunięcie kiełbasi się to i wspomniany przez Ciebie "brak filtrów".

A ja właśnie mówiłem o tym, że jeśli pojawi się beta to... to czas na uaktualnienie wtyczki Adrianie <prosi>

btw. wprowadzone w nightly do bety to fjuczery a nie babole. Kaworu po prostu przeniósł z opcji programu "Wyświetlaj opisy" do menu.

btw2. U mnie "wyświetlaj napisy" nie ma opisu... puste pole w menu, może ktoś przekaże kaworowi.

Offline oscyp

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #156 dnia: Marca 05, 2012, 20:08:55 pm »
Ad. Ad 1) nie korzystam z utlNews. Czyli to taki bajer używany dla jednej, góra dwóch wtyczek? super..... Jakby tych ikonek nie mogło być w jakimś innym miejscu nie psującym okna komunikatora, albo w ogóle ich nie być, albo chociaż żeby nie były na przezroczystym tle tylko wkomponowane w okno komunikatora... no tyle rozwiązań lepszych od tego....

Ad. btw2 - u mnie to też puste pole

btw3 jak jestem zalogowany na forum to mejle z powiadomieniami nie przychodzą? :D

Offline mucha

• Senior Developer
  • Młodzież
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: Marca 05, 2012, 20:15:01 pm »
No dobra.... po dzisiejszej aktualizacji pojawiła mi się zakładka "brak filtra", której nie chcę i nie mogę wyłączyć.... no co za.... :/ Można liczyć na opcję wyłączenia pokazywania tego?
Akurat ta nowa zakładka bardzo mi się podoba, kiedyś prosiłem nawet o taką opcje, eliminuje konieczność przeskakiwania na ten 1 domyślny widok jak chce zobaczyć wszystkie kontakty.

A co do pktu 1, to też jestem bardzo za. Jak już jest zakładka brak filtra, to ta 1 ikonka jest bezużyteczna. Można by zrobić jej ukrywanie lub całego paska jeśli są tylko 2 ikony.

Offline oscyp

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: Marca 05, 2012, 20:23:45 pm »
Moje bolączki związane z filtrem "brak filtra" są takie, że w tym widoku 85% listy kontaktów to kontakty z FB i NK, które w większości i tak mam niedostępne i tylko zaciemniają innych niedostępnych (którzy akurat mogą być niewidoczni na innych protokołach). A poza tym nic nie stało na przeszkodzie aby sobie stworzyć zakładkę "Wszyscy" i ją skonfigurować pod siebie - teraz nagle mam "firmową" zakładkę ze wszystkimi zaserwowaną od Kawa, bez możliwości konfiguracji, włączenia, wyłączenia, nic.... a nie lubię, rzeczy, które mają być "bo tak i już" bo przykładowo 20 tyś userów akurat to lubi, a 40 tyś userów to wnerwia, ale nikt się z nimi nie liczy.

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #159 dnia: Marca 05, 2012, 20:53:59 pm »
mowilem, ze lista kontaktow dziwnie sie pozycjonuje jak nie ma tej belki na dole, wiec poszedlem na latwizne (z niecheci do hackowania metod okna glownego...) i wsadzilem wlasna ikone w ta belke, przez co zawsze jest widoczna, ot co. i przy okazji zastapila 'brak filtra'

poprawka bedzie na dniach, do tego czasu musicie z tym zyc ;p

poprawka na au
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2012, 21:16:29 pm wysłana przez adrian_007 »