Autor Wątek: [wtwListTabs] - zakladki na liscie kontaktow  (Przeczytany 55830 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jureko_27

• Młodzież
  • **
Odp: [wtwListTabs] - zakladki na liscie kontaktow
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 16, 2011, 06:29:40 am »
sensowniejszą, wydaje mi się, byłaby możliwość utworzenia zakładki dla kontaktów stricte "online",
niby jest taka możliwość po użyciu filtra "nie wyświetlaj kontaktów offline" ale skutkuje to tym, że zakładka dla konta w którym wszystkie kontakty byłyby "off" jest pusta i jak tu wysłać bez zbędnych manipulacji wiadomość do kogoś ukrywającego się?
tyle że dodanie dodatkowej możliwości filtrowania zależy od "Ojca Dyrektora" i jeśli już to pewnie nie w tym eonie ;)

Offline Greybrow

• Narybek
  • *
    • Między innymi makabra
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 18, 2011, 11:51:01 am »
Właśnie z niewiadomych mi powodów zniknęły mi zakładki. Przełączanie przycisków na dole listy daje tyle, że wewnętrzne okno listy robi się jakby mniejsze.
Restartowałem wtw, przełączałem opcje wtwlisttabs, ale nie pomogło.
Korzystam z wtw kompliacja 2545 i wtwlisttabs w wersji 0.3.3.0 28/12/2010 x86 na winxpprosp3
Stało się to po restarcie, kiedy to przeinstalowałem Firefoksa z 3.6.15 na 4 rc1 i zainstalowałem nowe sterowniki do nvidii.

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 18, 2011, 14:11:21 pm »
a filtry zostaly?

Offline Greybrow

• Narybek
  • *
    • Między innymi makabra
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 28, 2011, 06:14:05 am »
hm...... nie zostały. Cuda jakieś.
Dzięki za pomoc :)

Offline GuZiK

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:28:44 pm »
1.Podejrzewam, że to pytanie już padło.  Jest możliwość zrobienia aby okno główne nie było wymagane do działania wtyczki? Albo inaczej, dlaczego jest wymagane, tylko dla samego wejścia w ustawienia filtrów?

2. Wtyczka na swój sposób filtruje kontakty, możesz dodać [opcjonalnie] jakiegoś if'a żeby ukrywało kontakty z z domeny chat.facebook.com jeśli są niedostępne? Bardzo bym prosił :)

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:33:58 pm »
1) nie okno główne, ale menu w oknie głównym jest wymagane. informatykiem nie jestem, ale z tego co zrozumiałem adriana z menu pobierane są filtry do zakładek. Schowane menu blokuje możliwość ich pobrania.
2) ukrywanie tych kontaktów jest standardowo w belce grupy (taki kwadracik jeżeli używasz standardowego stylu wtw). Klikasz nań (zielony się robi) i ukryte są wszystkie kontakty offline w danej grupie.

Offline GuZiK

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:32:42 pm »
1. coś nie musi być widoczne by był do nich dostęp, mam nadzieję że Adrian uwzględni moją prośbę, bo w połączeniu z wtyczką obcinającą ramki to nie wygląda fajnie :P zresztą powinno być zrobione już w samym WTW jakisautohide dla tej belki.

2. nie używam belek, stąd ta nietypowa prośba.

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 12, 2011, 16:58:56 pm »
1. uwierz mi, że osobiście pisałem o tym. również nie toleruję widocznego menu, ale jest to konieczne dla działania zakładek w takiej formie jak są.
2. chyba, że tak... no to już Adrian się wypowie.

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 12, 2011, 20:43:09 pm »
1. nie da sie inaczej
2. wyswietl drzewko, wcisnij ww przycisk, wyswietl liste, powinno zadzialac

« Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 23, 2011, 16:36:35 pm »
poprawcie mnie jezeli sie myle ale czy filtry nie sa czasem zapisywane w pliku contactFilters.xml w katalogu profilu?

moze w samym pluginie udaloby sie uzyc tego samego sposobu w jaki wtw go odczytuje ?
Chaos, disorder, anarchy - that's the way I like it!

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 23, 2011, 16:38:25 pm »
srednio, aktywowanie filtrow odbywa sie rowniez przez menu... o ile kaw nie wprowadzi do api mozliwosci zabawy filtrami to coz...

« Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 23, 2011, 21:17:29 pm »
bezskutecznie przez kilka godzin probowalem window detective'm (i podobnymi programami) dostac sie do uchwytu tego menu zeby je schowac i siakos mi tego nie chce "zlapac" za to chyba znalazlem blad w zakladkach przy rozszerzaniu i zwezaniu okna zachowuja sie conajmniej dziwnie

na 3 lista kontaktow zakrywa drugi wiersz zakladek - albo restart albo 4 zeby byly widoczne (kliknac sie da bo jakies tam 3-4 piksele jeszcze wystaja ;) )

moze bys sie dalo to naprawic i/lub dorobic opcje do jednego rzedu z przewijaniem w poziomie tak jak to jest w przegladarkach?

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 24, 2011, 09:31:28 am »
ee, tak, to jest blad, tylko, ze wystarczy zmienic rozmiar okna to 2-3 piksele i karty normalnie juz sie ukladaja

« Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 24, 2011, 10:34:56 am »
moge jeszcze pomarudzic o to przewijanie w poziomie czy to za duzo roboty? :>

i jeszcze ikonka w userTheme a nie w samym plugu (to samo bym prosil w wtwClipboard ) ;)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2011, 11:53:14 am wysłana przez ermac »

Offline the_mask

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 27, 2011, 05:38:26 am »
A czy autor wtyczki, dałby radę sprawić, aby w zakładkach pokazywały się metakontakty, bez konieczności ustawiania grupy dla konkretnego kontaktu? np.:

Kontakty JAN(GG) i JAN(Facebook) będące w grupie KONTAKTY, wrzucam do Metakontaktu JAN, będącego w grupie PRACA. Teraz tworzę filtr o nazwie PRACA i dodaję tam grupę PRACA. Pojawia się zakładka PRACA, ale nie ma tam tego metakontaktu.

Czy nie dałoby się tego zrobić? Żeby wyłapywało metakontakty, a nie tylko pojedyncze kontakty?

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 27, 2011, 10:35:28 am »
czy uzytkownik wtyczki nie wie co wtyczka robi? wtyczka interpretuje stworzone filtry jako zakladki na liscie kontaktow, wiec ta propozycja to kawa dzialka ;p

Offline the_mask

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 27, 2011, 10:46:36 am »
W porządku :) filtry :) skoro metakontakt jest w grupie PRACA i tak jest wyświetlany na liście, to dlaczego po utworzeniu filtra PRACA nie ma go w zakładkach? Dopiero jak dodam poszczególne kontakty do grupy PRACA, wtedy metakontakt się pojawia

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: Listopada 09, 2011, 21:11:56 pm »
ponoc... niebawem... update? w gazetach pisali :) adrian... wiesz coś o tym?

Offline adrian_007

• Moderator
  • Starszyzna
  • *
    • WTW PLUGINS
« Odpowiedź #138 dnia: Listopada 09, 2011, 21:44:45 pm »
wiem, ale nie powiem ;p

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: Listopada 17, 2011, 17:00:43 pm »
Jeżeli już coś przerabiasz w rysowaniu zakładek, a chyba gdzieś tak wyczytałem to może warto dodać dodanie ikonki z podanego adresu (albo nazwa ikonki=nazwa tabu w userTheme/ListTabs):

Tu akurat ikonka FB nie zastąpiła "Facebook" ale to graficzny bug ;p