K2T.eu :: Forum

WTW => Rozszerzenia => Katalog Wtyczek => Wątek zaczęty przez: adrian_007 w Marzec 19, 2010, 23:50:53 pm

Tytuł: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Marzec 19, 2010, 23:50:53 pm
prosta wtyczka - czyta plik ze zdefiniowanymi opisami i zmienia co ustalona ilosc sekund (min. 10) opis.
jedna linia w pliku - jeden opis.
zeby w opis wstawic entera, nalezy zamiast niego wpisac "\n"
plik musi miec kodowanie UNICODE
zeby wtyczka zaczela dzialac, nalezy jak aktywowac z menu

screen:
(http://img18.imageshack.us/img18/911/wtwad.th.jpg) (http://img18.imageshack.us/i/wtwad.jpg/)

** 0.1.0.1
 * rekompilacja pod nowe api
 * naprawiony timer
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: Forrest w Marzec 20, 2010, 09:05:20 am
Wtyczka fajna nie powiem, można znajomych podenerwować, ale jakie ma mieć inne zastosowanie ?  ;D
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Marzec 20, 2010, 12:38:16 pm
no wlasnie takie ma zastosowanie - denerwowanie znajomych :F
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: arc w Marzec 21, 2010, 21:33:46 pm
bardzo 'przydatna'
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: wujek_bogdan w Marzec 21, 2010, 21:43:02 pm
może się czepiam, ale słowo "description" w odniesieniu do komunikatora to nie to samo co po polsku opis. raczej mówi się status message.
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Marzec 21, 2010, 22:42:23 pm
jest description to bedzie description
przydatnosci nie komentuje - afaik ktos taka wtyczke chcial a ja sie akurat nudzilem...
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: refresh w Marzec 22, 2010, 09:55:52 am
prawie jak flashowa reklama z przewijajacymi sie napisami :D
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: Itsu w Marzec 22, 2010, 12:49:56 pm
Wielka szkoda, że nie można co sekundę zmieniać :)
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: emilio w Marzec 22, 2010, 15:05:59 pm
Witam, świetna wtyczka, gratuluję.
Jak ustawić aby działała, ustawiłem sobie kilka testowych opisów w tym pliku txt i jakoś opis mi się nie zmienia co 10 sekund, o co chodzi?
Przykładowy opis jaki wpisałem:
Cytuj
k
u
p
a
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: switalski.piotr w Marzec 22, 2010, 15:09:35 pm
Zastosowanie:
1) Reklama wyświetlana np wyrazami:
- 0sek ZAPRASZAM
+1sek NA
+2sek WWW:
+3sek TRYGON.PL

Oczywiście nie wyświetlana non stop, bo by nas znajomi powyrzucali z GG :P

2) Wyznawanie miłości :P
- K
+1sek O itd.

3) NAJWAŻNIEJSZA!!
Oszukanie dziewczyny, że siedzimy nadal w domu zmieniając status, a w rzeczywistości kręcimy lola z kumplami :D:D

I tu prośba!! TA 1 SEK !! ;]
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Marzec 22, 2010, 16:38:15 pm
wolalbym nie, bo bedzie uzywana do chamskiego spamowania :P
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: wujek_bogdan w Marzec 22, 2010, 19:26:16 pm
w każdym normalnym komunikatorze można wyłączyć powiadomienia/dźwięki. i wtedy nam nie przeszkadza, że ktoś zmienia opis nawet co sekundę. a jak ktoś chce używać gg, to jego problem ;)
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: Armorek w Kwiecień 01, 2010, 04:10:04 am
no to ja dorzucę: u mnie nie działa :P
- wtyka dodana
- w opcjach wtyczka aktywna
i nic się nie zmienia aleee może to być sprawka 2 kont GG które chodzą jednocześnie, może da się coś poradzić.
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: pmk84 w Kwiecień 02, 2010, 15:40:51 pm
U mnie również nie działa od samego początku.
Pisze tylko dla informacji autora, aż tak bardzo nie zależy mi żeby działało :P

ps. mam jedno konto gg, 3 jabber i tlen
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: zzjacek w Kwiecień 02, 2010, 20:22:43 pm
Z ciekawości sprawdziłem i u mnie wtyczka również nie działa na niewidocznym mimo iż w opcjach odznaczyłem ptaszka przy "nie zmieniaj opisu, gdy ustawiono status niewidoczny". Na statusie dostępnym nie sprawdzałem.

Plik txt w unicode, każdy opis w innej linii, wtyczka włączona i aktywowana z menu.

Win7 x86, ostatnia nightly.
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: darex11 w Kwiecień 12, 2010, 20:46:33 pm
Zgadza sie, niestety nie dziala na najnowszej wersji, a wlasnie planowalem sobie zrobic "aktualnie odtwarzany utwor"...

Mozesz cos temu zaradzic ?
Tytuł: Re: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: emilio w Kwiecień 21, 2010, 18:34:40 pm
Witam!
Czy mógłby ktoś podać przykładowy wpis jaki można wpisać do pliku txt, bo nie wiem o co chodzi ale u mnie nie działa. Z góry dziękuję :)
WTW kompilacja 1536, win7u x64
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: peres1992 w Grudzień 24, 2010, 19:24:02 pm
odswiezam temat!! chciałbym wtyke a na stronie Adiego "not found" :(

pozdrawiam

edit
potrzebuje pod x64 ;P
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Grudzień 26, 2010, 00:56:02 am
moze jutro jakis update zrobie ;p
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: switalski.piotr w Grudzień 26, 2010, 03:23:21 am
Ja nie chcę Ci narzucać swoich oczekiwań, ale... weź się za listTabs !! :D:D Bardzo na Ciebie Adrian w tej sprawie liczę, bo w obecnej sytuacji przełączanie filtrów przez menu jest TRAGICZNE.
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Grudzień 26, 2010, 16:27:00 pm
wtyczka w koncu zaktualizowana, siedzi na stronie
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: emilio w Grudzień 27, 2010, 09:51:42 am
adrian_007 Twoja strona coś nie bangla:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: [...]
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Grudzień 27, 2010, 15:06:51 pm
dziala juz strona :P
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: zylak w Styczeń 06, 2011, 15:28:13 pm
Siema. Wszystko ładnie zainstalowałem tak jak powinno być zainstalowane, włączyłem wtykę jest aktywna, w pliku wpisałem przykładowy tekst ale d*** zimna nie działa :(  sprawdzałem z zapisaniem pliku z rozszerzeniem .txt i kodowaniem UNICODE może robię jakiś błąd? Proszę o szybką pomoc pozdrawiam : P
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: s0n1c w Styczeń 07, 2011, 08:30:52 am
Musisz takze aktywowac wtyczke (narzedzia), oraz miec (domyslnie) status na dostepny.
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: tassman w Marzec 31, 2011, 10:12:25 am
Wtyczka aktywowana
Plik ma kodowanie na UTF-8
Pierwszy wyraz w pliku to: Jeden
Wynik po włączeniu w menu:
???????????y
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Marzec 31, 2011, 20:39:05 pm
ma byc utf-16/unicode
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: tassman w Kwiecień 05, 2011, 08:51:35 am
A .... jeszcze jakiegoś linka do convertera jakiegoś... wymęczyłem konwentery online ale cuś nie mogę tego pokonać... ciągle krzaki
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Kwiecień 05, 2011, 11:36:27 am
w notatniku po prostu zapisz jako unicode...
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: emilio w Kwiecień 05, 2011, 14:46:14 pm
Oj coś to nie działa tak jak bym chciał, można powiedzieć że w ogóle nie działa.
Wtyczka uruchomiona, plik odpowiedni tekstowy w katalogu profilu z kodowaniem unicode jest, opis:
k
u
p
a
i nie działa, nie zmienia opisu i nie wyświetla go w programie na belce (na górze listy kontaktów) i u znajomych.
Win7 HP x64, WTW 2545 x64, IE8.
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: tassman w Kwiecień 05, 2011, 15:47:50 pm
w notatniku po prostu zapisz jako unicode...
Ludzieeee... czasami najprostsze bywa najtrudniejsze
Działa.
Dziękuję  Adrian
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: pawel78 w Listopad 06, 2011, 08:22:37 am
Po najnowszej aktualizacji UI WTW - wtyczka wyrzuca ten sam rodzaj błędu - co tu:

 (http://i.imgur.com/ITqkp.png)
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: adrian_007 w Listopad 06, 2011, 12:05:53 pm
ale to nie moja wtyczka...
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: xpasd w Listopad 07, 2011, 21:27:28 pm
taki sam komunikat WTW wywala dla wtwautodescription...
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: tassman w Luty 03, 2012, 08:03:21 am
Bardzo proszę autora aby, jeżeli tylko znajdzie trochę czasu, poprawił wtyczkę.
Tytuł: Odp: [wtwAutoDescription] - automatyczna zmiana opisu
Wiadomość wysłana przez: wojtas40 w Wrzesień 21, 2012, 12:27:41 pm
Czy komukolwiek ta wtyczka działa? mam plik dokładnie tutaj:

C:\Users\Wojtek\AppData\Roaming\.wtw\profiles\wojtas a nazwę ma AutoDescriptions.txt (zapisany jako Unicode przez Notatnik).

W ustawieniach wtyczki nie mogę otworzyć pliku z opisami (nic się nie dzieje po naciśnięciu klawisza).