Low power nie będzie mniej prądożerne od bt off. Nowoczesne srajfony i Srajbiany dążą do tego by utrzymywać aktywną komunikacje ip. Takich aplikacji jest wiele. I tak każdy wifi ma włączone.
Ja nie mam, więc teoria "każdy" upadła. :D
BT a WIFI z mojego punktu widzenia to to samo - takie samo medium. Na wifi audio nie działa? Jakoś skype mi nie tnie, używam od dawien dawna, słucham mp3, youtuba i oglądam telewizje hd przez wifi i radio internetowe hd 320kbps.
Rajt, podłącz bezprzewodowe słuchawki do telefonu via WiFi, bo nie mowimy o streamingu plików z netu. ;P
Proszę nie zwalaj niczego na to, że trzeba trochę więcej kodu pisać. Po co pisać ten plugin pod BT jak i tak będzie cieszył się on przez BT mniejszym aplausem o 80% ?
To kategoria wróżenia, robiłeś badania, że wiesz? ;P
Co mi z Wifi Direct? Przecież to drugi blututh by był, po co mam się rozłączać z internetem przez wifi...zeby smsa wysłać? no daj spokój ;)
Nie masz się rozłączać, no chyba ze nie mozesz miec trzymanych wielu polaczen na raz w telefonie, ale taki chyba jeszcze nie istnieje ;P
Zastanów się teraz nad kilkoma sytuacjami:
- masz stacjonarkę
- masz laptopa bez bt
- masz komorke z wlaczonym wifi na stale ze względu na rodzaj urzadzenia i posiadany pakiet internetowy;] Odnoszę wrażenie że nie chcesz dopuścić do siebie rzeczowych argumentów.
Raczej, że nie czytasz ze zrozumieniem co piszę. Czy ja gdzies napisałem, że nie zrobię? ;P Poza tym, ja tam akurat mam stacjonarke i laptopa z BT, i ja tam zwracam uwagę na BT jak kupuje kompa jakiegoś, bo do bezprzewodowej integracji, szczególnie usług audio - najlepsze, DLNA się nie umywa. ;)