Nadszedł ten moment w którym wypuszczam największy update jaki kiedykolwiek powstał/powstanie do tego pluga ;d.
Wersja 2.0 na AutoUpdate- Dodano obsługę chatów grupowych!
- Wtyczka wspiera zapisywanie konferencji do archiwum (możliwość wyłączenia jw. w utlIgnore)
- Czaty wspierają pobieranie nieprzeczytanych wiadomości przy starcie
- Okno chatu pobiera X ostatnich wiadomości na danym kanale przy wejściu (możliwość ustawienia ilości w opcjach konta - domyślnie 5)
- Okno czatu umożliwia rozpoczęcie rozmowy prywatnej ze znajomym członkiem (2x LPM/RPM i odpowiednia opcja) bądź zaproszenie do znajomych osoby niebędącej znajomym
- Okno czatu wspiera wzmianki @username
- Okno czatu posiada skrót do profili członków
- Okno czatu wyświetla informacje o tym którzy członkowie przeczytali ostatnią wiadomość
- Okno czatu wyświetla informację gdy ktoś "piszę"
- Okno czatu wysyła informację o przeczytaniu przy wyświetleniu okna (jeżeli mamy włączoną taką opcję) oraz po wysłaniu przez nas wiadomości
- Dodatkowo w oknie jest dedykowana opcja do ręcznego oznaczenia wiadomości jako przeczytanej
- Poprawki kilku błędów (wyświetlanie niektórych specjalnych wiadomości z czatów grupowych w czacie prywatnym itp)
- Różne optymalizacje i usprawnienia
I teraz kilka dodatkowych kwestii:
1. Nie znalazłem na FB możliwości pobrania wszystkich chatów grupowych przy inicjalizacji dlatego też jeżeli ktoś ma mnóstwo znajomych i czatów grupowych to jest bardzo prawdopodobne że nie pobierze mu się jakiś czat. NATOMIAST, nie powinno to być mega problemem gdyż jeżeli dostaniemy wiadomość na czat którego faktycznie w danym momencie nie mamy na liście to powinien on się pobrać w momencie otrzymania wiadomości, dodać do listy i poprawnie wyświetlić wiadomość.
2. Mam świadomość że nie wszystkie obrazki / naklejki wyświetlają poprawnie miniaturki w oknie czatu. Niestety, nie mam pojęcia co jest problemem, grzebałem trochę przy tym i udało mi się doprowadzić do stanu gdzie jakaś część poprawnie wyświetla miniaturkę. Problemem może być coś w HtmLayout bądź jakieś głupie zabezpieczenie FB tymi paramsami w urlu/cookiesami (obstawiam że to gdyż na protoDiscord nie ma żadnych problemów). Dlatego też również i tutaj umieszczam linki do wszystkich załączników żeby można było sobie kliknąć i obejrzeć bezpośrednio źródło omijając całe fb.
Na koniec jeszcze przypomnę o jednej ważnej kwestii gdyby ktoś nie czytał pierwszego posta (polecam):
Używacie wtyczki na własne ryzyko. Nie odpowiadam za żadne ewentualne, nieoczekiwane skutki uboczne używania wtyczki - w tym możliwe chwilowe blokady konta.Jeżeli chodzi o moją historię to od pierwszego posta nic się nie zmieniło, blokada przy pierwszym logowaniu, zmiana pass'a i od tego czasu codzienne użytkowanie bezproblemowe (wraz z częstym logowaniem do debugów finalnych ;d)
Zachęcam do sprawdzenia:
Download (skasować spacje):
wtw.vuyek.pl/facebookbądź
AutoUpdate