@Vimes, a jak napiszę jeszcze coś pod spodem to usuniesz? Nowy post bo chcę żeby ludzie przeczytali.
Tamtego w sumie można pewnie usunąć. Napisałem, żeby ci co chcieli ściągnąć się zorientowali, że zlinkowałem plik.
Ogólnie mam prośbę dla tych którzy się nie boją. W załączniku plik z testową wersją wtyczki, która powinna omijać kilka błędów.
- powinno się udawać wyłapywanie zmiany statusu dla kontaktów niedostępnych (z tą uwagą, że tylko jako zmiana na status niewidoczny, ale kontakt nie zostanie oznaczony jako 'online' na liście kontaktów <- to dodam jeżeli chociaż zmiana na niewidoczny będzie bezproblemowa)
- kontakty nie powinny przeskakiwać przy zmianie z niedostępny na "jakiś dostępny" przez stan niewidoczny (pisał o tym the_mask)
- no i avatary nie powinny już znikać bo usunąłem kreseczkę i wstawiłem zamiast niej
Całość jest zrobiona dość ohydnym hakiem, ale żadnym innym sposobem mi się nie udało, a pewna prośba na bugtraq na razie leży odłogiem i czekać dłużej już nie było po co.
Ogólnie proszę o testy i sprawdzenie czy to to działa, bo jak sam sprawdzam to zwykle nie wyłapuję nawet istotnych rzeczy (najlepszym przykładem początki tej wtyczki ^^).