1. proponuje dodac opcje dla polecenia /back czy ma wysylac wiadomosc do kontaktow po jego wpisaniu czy nie.
hm... nie widzę za bardzo sensu w niepowiadamianiu ludzi ze już mogą z nami gadać, ale się dopisze coś. To 5 minut roboty powinno być.
Pytanie... czy to ma być ustawiane w opcjach czy zrobić drugą komendę kończącą tryb away... chyba to drugie rozwiązanie będzie lepsze?
2. do polecenia /help proponuje dodac opis tych funkcji ktore sie tam wyswietlaja i ewentualnie jakies przyklady.
Oj faktycznie po wpisaniu /help nie pisze, że /help może mieć jeszcze argumenty -_-'
Na początek proponuje wpisać
/help /help
Tam dowiesz się, że możesz poznać nie tylko opis komend ale i opcji pliku konfiguracyjnego.
Pisząc gdzieś tam wcześniej, żeby przyjrzeć się opisom funkcji, chodziło mi o przeczytanie wszystkiego tego co jest np. pod
/help /away
/help /set
itp.
3. fajnie by bylo gdyby wszystkie te opcje wykonywane komendami byly rowniez mozliwe do wykonania w trybie graficznym.
Wszystkie raczej nie... ale /away MOŻE się doczeka. Z tym, że z BAAARDZO małym priorytetem. Moim (i chyba nie tylko moim) zdaniem wpisanie /away jest szybsze i wygodniejsze ^^.
Zresztą tak jak pisał ktoś (może nawet ja) w pierwszym poście, ta wtyczka jest
Przeznaczona dla tych którzy nie lubią myszki lub szukania okna z listą kontaktów.
O i widze dalej, że
Vimes potwierdza. No ale moim problemem jest to, że nie lubię zostawiać ludzi niezadowolonych, więc może...
4. obecnie opcja /away dziala tylko gdy po otrzymaniu wiadomosci zostaje otarte automatycznie okno rozmowy, jesli ktos ma ustawione standardowe powiadomienie lub powiadomienie w tray'u wtyczka ta nie spelnia swojego zadania.
Oj... toś mi roboty zadał... coś mi się wydaje, że do przepisania będzie całe wykrywanie przychodzenia wiadomości.
tak więc nie spodziewaj się naprawienia tego bug'a zbyt szybko.
Dziś po uruchomienu komunikatora i wpisaniu komendy jest wszystko ok
Jeżeli kiedyś znowu informacja pokaże się błędna, dam znać i spróbuję dość w jakim przypadku to występuje
No tak jak pisałem, może to jakaś odmiana tego błędu zamieniającego czasem pierwsze 4 znaki w moich powiadomieniach INFO... będę z tym jeszcze kombinował.
kiso, jeszcze co do tej osobnej wtyczki to... po co? nie widzę powodu obdzierać wtyczki z funkcjonalności. Nawet sobie zrobiłem prosty test zasobożerności wtyczki... tzn włączyłem wtw raz z włączoną i raz z wyłączoną... i wyszło że z włączoną wtyczką mniej pamięci wtw ciągnął ^^. Tak wiem, że to nie jest jakieś super dokładne i pewnie wynikało z czegoś innego, ale chodzi o to, że chatCommands nie zżera swoimi pozostałymi funkcjami nie wiadomo ile pamięci, żeby robić osobną wtyczkę tylko do /away