No to po kolei:
1. zamiast XE powinno być chyba XA (eXtended Away)
to jest XA tylko w "dokumentacji" źle napisałem ;)
2. może komenda /help ? ;)
No racja, przydała by się. Tylko, że jakby tak za jednym zamachem wszystko wypisać to i tak trzeba by przesuwać suwak okna żeby cokolwiek zobaczyć. Myślę, że się zrobi: pod /help - lista komend a dokładniejszy opis jako /help [komenda]
3. w ustawieniach wtyczki trochę to wszystko mało rozciągliwe
i
Mała prośba o zmniejszenie poziomych rozmiarów textboxów w opcjach, i może jakiś scroll całego menu opcji? (jeśli api daje możliwość of coz).
Myślę, że to się zrobi, ale autor musi lepiej poznać winAPI bo do tej pory pisał raczej w Qt i VCL, a do natywnego systemu okienek windowsa jakoś go nie ciągnęło i używał go w większym stopniu może ze dwa razy w życiu. Jak nic nie stanie na przeszkodzie to powinno być w ciągu tygodnia max.
Co do informacji o wykonaniu czegoś jako INFO... może, ale na pewno nie dla wszystkich komend. Efekt /max czy /rest jest chyba dostatecznie widoczny.
/away /awayex i /back już w sumie są
z pozostałych, które powinny mieć takie powiadomienie to chyba /st /dsc i może /talk (chociaż to ostatnie chyba też wielkiego sensu nie ma).
A i jeszcze oficjalna prośba do Kaworu o zaimplementowanie funkcji włączającej/wyłączającej tryb cichy bo nigdzie tego w API nie znalazłem... pewnie powinienem to do bugtraq'a wpisać, ale póki co mam chyba trochę innych rzeczy do zrobienia.
edit:
btw wtyka ma autoapdejta?
Nie ma bo nie mam gdzie jej wrzucać ^^
oraz jak ma się /away i /back do wiadomości, jakie dostajemy z blipa? tam też jest wysyłany autorespond?
Szczerze powiedziawszy... nie mam pojęcia ^^. Nie używam blipa nie wiem na jakiej zasadzie działa. Jeżeli leci po którymś protokole to bardzo możliwe, że będzie odpowiadać
prosiłbym też o przykład wywołania /mov - próbowałem /mov 10, /mov 10 10, /mov 10 0 10 0, /mov 10|0|10|0 ale nic z tego nie zadziałało ;P
hehe... mov i res działają na zasadzie - do krawędzi (głównie dlatego, że tak jest szybciej a mnie o szybkość przesunięcia głównie chodziło). Tak więc poprawnym wywołaniem było by
/mov l (przesuń do lewej krawędzi)
albo
/mov tl (przesuń w lewy górny róg)
.
Jak ktoś się będzie upierał przy przesuwaniu/rozszerzaniu o konkretną wartość to się dopisze nową komendę.