K2T.eu :: Forum

WTW => Dodatki Wizualne => Rozszerzenia => Style Czata => Wątek zaczęty przez: nocapo w Grudzień 22, 2009, 15:28:47 pm

Tytuł: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: nocapo w Grudzień 22, 2009, 15:28:47 pm
Prosty i przejrzysty styl czata, wzorowany na Pidginie.

(http://img683.imageshack.us/img683/8034/pidgin.jpg)
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: alberht w Grudzień 22, 2009, 21:44:32 pm
Jak wygląda Twój styl z grupowaniem wiadomości?
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: nocapo w Grudzień 22, 2009, 21:55:04 pm
Domyślam się, że chodzi Ci o pare wiadomości wysłanych pod rząd. Jeżeli tak, to jest tak samo jak w Pidginie, a mianowicie:
(http://img691.imageshack.us/img691/7320/screg.jpg)

Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: zhvir w Grudzień 27, 2009, 20:40:51 pm
w css jest błąd który powoduje niewyświetlanie średnika od którego zaczyna się tekst wiadomości
popraw wszędzie &nbsp na  

od siebie dorzucam też propozycję dodania
html {word-wrap: break-word} 
dla wyeliminowania błędu IE
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: nocapo w Styczeń 01, 2010, 21:27:56 pm
Ok, dzięki. Poprawiona wersja w pierwszym poście
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: ceteerel w Luty 24, 2010, 06:58:59 am
A dało by radę zrobić coś takiego jak płynne przechodzenie tekstu pisanego do góry po enterze? Jest coś takiego w pidginie i daje to fajny efekt płynnego przechodzenia tekstu z tego okienka do wpisywania do okienka właściwego rozmowy.
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: emilio w Luty 24, 2010, 09:12:08 am
ceteerel
Też Cię pragnę powitać!
Troszkę źle sformułowałeś pytanie, ja w ogóle nie wiem o co Ci chodzi?
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: zhvir w Luty 24, 2010, 15:56:40 pm
@cateerel: wszystko da radę zrobić, tylko... po co? ani to niezbędne, ani lekkie dla komunikatora, a przede wszystkim spróbuj znaleźć mi tego kto się będzie chciał w takie pierdoły bawić

również witam
Tytuł: Re: Pidgin style
Wiadomość wysłana przez: jurii1991 w Marzec 03, 2010, 14:07:38 pm
Dałoby radę zrobić aby przy kopiowaniu tekstu nie było przerwy tylko linijka pod linijką?

Cytuj
(16:06:18) Łukasz: Witam

(16:06:18) Infobot: Cześć, Łukasz

(16:06:23) Łukasz: x2

(16:06:23) Infobot: Napisz: pomoc, aby uzyskać listę dostępnych funkcji.