No protokół skype w WTW to poezja. To może być przełom w ilości użytkownikó, którzy będą używać WTW, czego życzę autorowi i sobie.
Trzeba jednak wygładzić. Bez zbędnego rozwodzenia się:
- dźwięk dzwonka jak ktoś dzwoni to by się przydał bardzo ,
- warto by jakoś wyróżnić okno rozmowy osoby z którą prowadzę rozmowę głosową (jakąś obwódką, kolorem tła, ikoną etc.)
- takim wyróżnieniem mógłby być też w oknie rozmowy przycisk rozłączenia (ikoną nawiązujący do słuchawki a nie do znaku stop) znajdujący się NA WIERZCHU, a nie w menu,
- wczoraj szukałem 10 minut sposobu założenia nowej grupy na liście kontaktów (żeby wrzucić tam kontakty ze skype) - w końcu wszedłem na to forum i co prawda znalazłem, ale nie zmienia to faktu że czynność jest baaardzo nieintuicyjna.
- przy okazji, ponieważ trzeba instalować wtyczkę, warto by przy instalowaniu wtw powiązać wtwExtension z programem i instalować wtyczki klikając na nie,
- czy wtw korzysta tak jak skype z archiwum rozmów. Bo te zdaje są przechowywane zdalnie, a nie lokalnie.
------------
Z mojego doświadczenia wynika, że w przypadku komunikatu o niemożności uprawnień do zapisu wystarczy zrestartować wtw, a nie cały system.
------------
Za to donacja się należy.