Ponieważ moje pytania trochę odbiegają i od tego, co jest w wątku "powiadamianie głosowe Skype?a" - a z drugiej strony będąc tu nowym nie bardzo chcę od razu zakładać nowe wątki, gdy nie znam jeszcze dobrze "stylu" tu panującego, to zadaję pytania w wątku niniejszym. Niemniej jednak - zadaję sobie pytanie, czy nie warto byłoby oddzielić paru kwestii, jako że przy takiej długości wątku, nie dam już głowy, czy przy przeglądaniu nie przeoczyłem podobnych już wcześniej postawionych.
1) jaka byłaby możliwość użycia jednak przy komunikatorze adapterów, jakie służyły do obsługi Skype?a przez telefony stacjonarne?
2) czy jednak nie do ominięcia jest ograniczenie, że tylko jedno konto Skype?a jest do przypisania w danym profilu?
3) czy jest tak, że gdy wystartuję z profilem ustawionym wyjściowo we wszystkich sieciach jako niepodłączony/niedostępny w innych itp - to późniejsze ustawienie z WTW statusu w Skype?ie (względnie danym komunikatorze) jest już zależne od ustaleń Sdanego komunikatora (czyli przechodzi automatycznie w statusy "zaraz wracam") itp- czy też jest już tak ustawione "na sztywno" i aż dopiero własna moja zmiana zmienia status?
4) czy coś nie doczytałem przy instalacji, czy też rzeczywiście nie są przekazywane przez protoSkype informacje "kiedy ostatnio widziany, kiedy ostatnia aktywność"?