Witam wszystkich.
Uzywam WTW od niedawna i bardzo mi sie podoba jego prostota, funkcjonalnosc i konfigurowalnosc ale mam pewien problem.
Gdy WTW jest wlaczony (obojetnie czy widoczny czy ukryty w trayu) i wlaczam film w programie Media Player Classic (podczas wlaczania zuzycie procesora okolo 100%) system zaczyna przycinac tak dlugo az film sie uruchomi (nastepnie wraca do normy 12-13%) trwa to okolo 4-5 sekund a przyciecia trwaja okolo sekundy i jest to dosc denerwujace.
Gdy WTW jest wylaczony problem z przycinaniem systemu (podczas wlaczania MPC zuzycie procesora okolo 100%) nie wystepuje.
Uzycie procesora przez WTW to 0-1% podczas wlaczania filmu czy przegladaniu stron.
Wszytkie inne playery dzialaja poprawnie razem z WTW (bestplayer1 ,2 ,allplayer ,divix player ,VLC nawet windows media player) wszystkie wlaczaja sie w 1 sekunde.
Wiem ze MPC jest dosc awaryjny ,zbugowany i nie na czasie ale ten problem nie daje mi spokoju.
Problem ten tez sie pojawia gdy WTW jest wlaczony a procesor jest maksymalnie obciazony.
Gdy WTW jest wylaczony to maksymalnie obciazony procesor nie powoduje przyciec systemu.
Oczywiscie w przegladarce jest to mniej widoczne ale jednak (uzywam chrome i firefoxa).
Moze mi sie wydaje ale gdy WTW jest wlaczony to obciazone aplikacje dziala jak by z nizszym priorytetem a gdy WTW jest wylaczony te same aplikacje z takim samym obciazeniem dzialaja poprawnie.
Jakies podpowiedzi ,sugestie?
kompilacja WTW to 2852 (0.8.18.2852) dodatki dzwieki z gg7, wyglad gg7 ,emotki z gg10
system to windows xp sp3 32bit ze wszystkimi aktualizacjami i aktualnym directx system czysty sprawdzony (Malwarebytes' Anti-Malware ,Spybot - Search & Destroy ,eset nod32)
comodo firewall 5.5 nie zglasza zadnych problemow z WTW.
procesor pentium 4 3,2GHz HT
plyta abit is7-e2 z najnowszymi dostepnymi sterownikami
grafika radeon X1950pro najnowsze dostepne sterowniki
2GB ram (przetestowane i sprawne)
zasilacz chieftec 450W (sprawny dziala stabilnie)
dysk jednotalerzowy samsung HD502HJ (sprawny testowany kilkoma programami niskie temperatury cicha praca)
kodeki najnowsze dostepne zainstalowane poprawnie