Kończąc moje wypowiadanie się w tym temacie powiem tylko, że macie wolną wolę i to jest wasz wybór czy zainstalujecie IE8, czy pozostaniecie na IE6, tylko nie zdziwcie się później jak wam wyskakują jakieś dziwne błędy w programie, w obsłudze emotek, czy w obsłudze stylów czata... i nie zdziwcie się jak będzie takich błędów coraz więcej, a dowiedziawszy się że macie IE6 nikt takiego zgłoszenia o błędzie nawet nie obejrzy ;) Jak już wcześniej gdzieś w którymś wątku wspomniałem moje style okna rozmowy nigdy na IE6 testowane nie będą i nie sądzę żeby chociaż połowa z nich wyświetlała się poprawnie... nawet jestem gotów tak przygotować kod żeby na IE6 wszystkie style się wykrzaczały)
Mój głos w kwestii tych powiadomień o starej wersji IE jest po części zbieżny z waszymi poglądami tzn. jestem przeciwny takim komunikatom, w związku z czym postuluję całkowite zablokowanie instalacji wtw na maszynach wyposażonych w IE6.
Pozdrawiam ^^
Gratulacje podejścia. Z doświadczenia wiem, że większość koderów stara się dostosować swoje produkty do jak największej liczby odbiorców, niezależnie od oprogramowania. No ale widzę, że niektórzy jeszcze do tego nie dorośli.
Co do IE6, ten komunikat jest irytujący. Sam muszę pracować na systemie z IE6, jedyny ratunek to włączenie WTW rano, niech ciupie aż do wieczora. Oczywiście, że mam inne przeglądarki, IE7, IE8, FF, Opera, Chrome, ale wszystkie w wersji portable.
Jakoś nie zauważyłem, żeby w podstawowej wersji WTW (przy IE6) komunikator sprawował jakiekolwiek problemy, więc możliwość wyłączenia tego komunikatu (w jakikolwiek sposób - konsola, jakiś przełącznik, etc.) byłaby jak najbardziej wskazana - najlepiej w jakiś wymyślny sposób, żeby mniej ogarnięci użytkownicy nie zawracali głowy problemami, po dokonaniu przypadkowej zmiany.
Powtarzam, że w niektórych przypadkach stosowanie IE6 jest wymuszone odgórnie, i jeśli komunikator nie powoduje drastycznych problemów na starym tworze Billa, to nie powinien też irytować dziwnymi komunikatami. No chyba, że cała funkcjonalność pada, ale wtedy pisze się, że do działania potrzeba jest wersja IE7 lub wyższa itd.