Witam.
Parę dni temu przesiadłem się na Wtw ze starego Tlen6 i dostosowując go do swoich potrzeb napotkałem na parę trudności. Na wstępie dodam, że mam WinXP SP2 oraz IE6. Do rzeczy:
1) nie mogę ustawić awatara dla gmail, pokazuje jakiś błąd?
2) nie dochodzą mi powiadomienia o nowej poczcie na koncie tlen, tzn. czasami od święta jakieś powiadomienie dojdzie ale dotyczy tylko tego jednego ostatniego maila, o innych wcześniejszych mailach kompletnie milczy. Na gmail powiadomienia chodzą bez zarzutu. Na obu kontach mam dopisany zasób. Nie wiem czy wina nie leży po stronie serwera tlenu (w opcjach mam domyślne ustawienie).
3) mam po jednym koncie w każdej sieci (gg, tlen, gmail) na jednym profilu i chciałbym w liście kontaktów dodać sobie pozycję o nazwie "jaGG", "jaTlen", "jaGmail" ze swoim ID w każdej z tych sieci.
W sieci:
a) GG mogę to zrobić i wyłapuje mi zmianę statusu i opisu (czyli działa tak jak chcę),
b) w Tlenie w ogóle nie mogę dodać kontaktu o własnym "id", po uzupełnieniu informacji w okienku dla kontaktu w tlen.pl i naciśnięciu Dodaj NIE pojawia się taka pozycja na liście kontaktów (w kocie GG da się bez problemu i działa - problem autoryzacja samego siebie??? ale nie ma nawet pozycji na liście)
c) w Gmail mogę dodać "siebie" do listy, czyli pozycja istnieje ale z kolei nie wyłapuje mi zmiany stanu ani opisu (natomiast po zalogowaniu się przez przeglądarkę na koncie i tam zalogowaniu się na czat - wtw wyłapuje zmiany statusu i opisu z tego konta). Zauważyłem także, że po zrestartowaniu wtw ten kontakt "jaGmail" jest na liście kontaktów na samym dole kurysywą (brak autoryzacji) ale czasami po kilkunastu minutach wtw mi go "wyłapuje" - logowanie???(pojawia się OSD z nazwą zasobu) i po tym normalnie widnieje na liście zgodnie z porządkiem alfabetycznym ale nadal nie wyłapuje zmiany stanu i opisu.
Można jakoś rozwiązać te problemy z pkt. b) i c) ?