Szczerze mówiąc to jak dla mnie każdy temat o tym by zrobić wtyczke taką, jak w K powinien być z miejsca kasowany.
Co do samego ingerowania w to co piszemy, to ja bym się ograniczył wyłącznie do wielkiej litery.(...)
Nie do końca Cię rozumiem....
Cóż w tym złego, że chciałbym, aby WTW posiadał podobną wtyczkę?
Sam przecież piszesz:
Ponieważ wszyscy wiedzą, że K było w dobre wtyczki bogate i że większość z tych wtyczek powinna mieć odpowiednik w WTW.
No więc właśnie. Wtyczki do WTW można chyba, jak na razie, zliczyć palcach obu rąk, więc chyba nic złego w tym, że użytkownicy, w tym ja, chcą, by powstawały kolejne...
Tak więc proszę o zachowanie zdrowego rozsądku i jeśli kilka opcji poprawiania pisowni to opcjonalną niech będzie każda - pakiet kilku zmian automatycznych może być udręką i powodem, dla którego tak ja jak i zapewne kilka innych osób używać natrętnej wtyczki nie będzie.
Tu akurat się w większej części zgadzam, ale poza tym pamiętajmy, że absolutnie nikt nie będzie nikogo zmuszał do korzystania z tej wtyczki. Jeśli w ogóle ktoś podejmie się jej stworzenia
.:]
Poza tym idąc dalej tokiem rozumowania na przykład
adriana_007, dojdzie się do wniosku, że w ogóle cały moduł sprawdzania pisowni w WTW jest "bee", bo przecież "Lepiej nauczyć się pisać samemu.", choć to może nie tak do końca prawda, bo ów moduł niczego automatycznie za nas nie poprawia, jeno sugeruje co jest nie tak. Tym niemniej uważam ten sposób pojmowania za swego rodzaju błędne koło.
W moim zamyśle plugin ten ma być właśnie
tylko mniejszym, bądź większym rozwinięciem możliwości modułu sprawdzania pisowni, nie jestem za wprowadzaniem żadnej rewolucji w tej materii . Zaś co do stopnia owego "rozwinięcia", to jak widać zdania są dosyć mocno podzielone i chyba najmilej byłyby widziane jakieś możliwości konfiguracyjne, pozwalające zdefiniować co właściwie owa wtyczka powinna robić, a co już niekoniecznie.
No i mamy też kolejny dowód na to, że nigdy nie da się dogodzić wszystkim.
Zawsze każda idea będzie mieć tak zwolenników, jak i przeciwników - tak było, jest i będzie. Jak widać tyczy się to nawet wtyczki do komunikatora, i to w dodatku już na etapie samej koncepcji.