Autor Wątek: Szybkie menu (AppButton - czy jak to sie tam zwie)  (Przeczytany 2463 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suhy

• Stylista
  • Młodzież
  • *
Szybkie menu (AppButton - czy jak to sie tam zwie)
« dnia: Lipca 01, 2010, 22:54:07 pm »
Chodzi mi o takie coś jak jest np. w Firefoxie 4, czy Operze 10, czyli wybrane pozycje z menu są pod jednym przyciskiem. Zamiast jednak tworzenia przycisku można by to umieścić w ikonce zmiany statusu globalnego (oczywiście w takim wypadku menu główne bedzie ukryte). Wszystko bedzie konfigurowalne przez Opcje.
Wiem, że ja tłumaczyć nie umiem dlatego narysowałem jak to widze.

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
Re: Szybkie menu (AppButton - czy jak to sie tam zwie)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2010, 02:23:26 am »
Fakt jest taki, że z MENU głównego korzystam tylko gdy jest aktualizacja i muszę zakończyć działanie programu. Opcji nie nawiedzam często. Na forum wchodzę z linka w FF. Także... skoncentrowanie tego w Twój sposób jest ciekawe i niegłupie. Jestem za.

Offline mocznik

• Młodzież
  • **
    • deviantart
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2010, 10:56:10 am »
Możesz wytłumaczyć jaki jest sens tych zmian? Bo jeśli chodzi ci o oszczędność miejsca, to możesz włączyć ukrywanie menu. Nie widzę innego powodu dla tego.
Wszystko co umieszczam na forum jest na licencji CC-BY-NC-ND 3.0

Offline hex

• Narybek
  • *
  • dżu
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 02, 2010, 13:57:04 pm »
Tak, ale pod ukryciem menu nie kryje się posiadanie własnych jego pozycji. Osobiście ukrywam menu i posiłkuję się stuknięciem w Alt, gdy chcę coś w ustawieniach podejrzeć czy dodać kontakt, więc dla mnie ta propozycja jest "obojętna" - nie będę protestował, jeśli przyjdzie dzień jej wdrażania.

Offline Majaque

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 02, 2010, 14:09:30 pm »
Możesz wytłumaczyć jaki jest sens tych zmian? (...)
Mocznik - zauważyłem, że masz tendencję do wstrzymywania wszystkich koncepcji nastawionych na rozwój, a Twoje ciągłe veto wobec niektórych spraw, wynika tylko i wyłącznie z egoizmu i myślenia "mi to nie odpowiada, to inni też mieć tego nie będą"

Osobiście uważam, że jest to propozycja nie tyle "ulepszająca", ile usprawniająca. Duży plus.

Offline suhy

• Stylista
  • Młodzież
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 06, 2010, 20:41:23 pm »
Możesz wytłumaczyć jaki jest sens tych zmian? Bo jeśli chodzi ci o oszczędność miejsca, to możesz włączyć ukrywanie menu. Nie widzę innego powodu dla tego.

Ukrywanie menu mam, ale po co odkrywać mi menu dla pozycji które używam najczęściej i mógłbym je mieć pod jednym przyciskiem

Offline drunkenbear

• Junior Developer
  • Młodzież
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 07, 2010, 11:05:07 am »
Najprościej jakby dostęp do pełnego menu był z ikony w trayu, a dokładniej z jej menu. Użytkownicy, którzy kiedykolwiek korzystali z MirandaIM wiedzą o czym mówię ;) Ja w swojej wtyczce zawarłem, te które używam najczęściej, czyli opcje i restart :P

Offline suhy

• Stylista
  • Młodzież
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 07, 2010, 12:39:45 pm »
I właśnie te pozycje z traya w twojej wtyczce często używam ;PP ale przydała by się możliwość edycji.

Offline m2rin

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 25, 2010, 18:00:33 pm »
Podpisuje się pod pomysłem rękami i nogami.
Byłoby rzeczywiście bardzo wygodnie z tego korzystać
Czekam na kogoś z umiejętnościami co podejmie się zadania :)