Ankieta

Czy jesteś za stworzeniem pseudoprotokołu SMS (najpierw przeczytaj o co chodzi)

Tak
0 (0%)
Nie
0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Autor Wątek: Pseudoprotokół SMS  (Przeczytany 2094 razy)

Offline DWito11

• Narybek
  • *
  • Daj na full !!
    • Serce Ashan
Pseudoprotokół SMS
« dnia: Grudnia 31, 2011, 17:06:36 pm »
Proponuję stworzenie pseudoprotokołu, który stanowiłby odmianę dla PPM->Wyślij->Wyślij SMS... Mianowicie chodzi o to by po dwukliku na kontakcie przypisanym do tego protokołu, zamiast okna rozmowy jak w pozostałych protokołach wyskakiwało od razu okno wyślij SMS. Do tego można by dodać pole w profilu do tego protokołu: "Sieć" i rozwijana lista dostępnych sieci. Bramka SMS Plusa i Orange są za darmo, zaś do T-Mobile trzeba założyć konto i zgodzić się na subskrypcję spamu, nazywanego "bezpłatnymi informacjami" czy coś takiego. Więc nie było by większego problemu. Czy ktoś jest gotów podjąć się stworzenia takiej wtyczki. Nie wszyscy ludzie posiadają gg/aqq czy coś takiego a raczej większość osób ma telefon.
Daj na full!!
Volume min===||=max

WueSeRHa

Offline zhvir

Odp: Pseudoprotokół SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 31, 2011, 17:38:01 pm »
nie trzeba tworzyć czegoś co już jest! są tzw. kontakty telefoniczne, do nich dokładajcie propozycje usprawnień
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline DWito11

• Narybek
  • *
  • Daj na full !!
    • Serce Ashan
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 31, 2011, 17:50:14 pm »
nie trzeba tworzyć czegoś co już jest! są tzw. kontakty telefoniczne

Czekaj, czekaj, jakie kontakty telefoniczne? Szukałem i nie ma takiego czegoś - przynajmniej nie znalazłem. Oświecisz mnie??
Daj na full!!
Volume min===||=max

WueSeRHa

Offline zhvir

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 31, 2011, 18:02:47 pm »
1. uruchom instalator i przy wyborze protokołów zobacz co masz do wyboru
2. wyszukiwarka -> "kontakty telefoniczne"

ankieta nie ma racji bytu, zamykam
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline DWito11

• Narybek
  • *
  • Daj na full !!
    • Serce Ashan
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 31, 2011, 18:09:52 pm »
Czyli muszę reinstalować WTW ??
Daj na full!!
Volume min===||=max

WueSeRHa

Offline igor

• Młodzież
  • **
  • ? ? ? ? ? ? ? ? ?
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 31, 2011, 21:18:23 pm »
Koledze chodzi o wtyczkę "Othr" dostępną do włączenia, problem w tym ze  ona nie spełnia tego co Ty chcesz osiągnąć, bo fakt można dodać sobie kontakt pod nazwą jako nazwa telefonu, ale juz kontaktu jako nazwa z akcjią uruchomienia okna sms juz nie ;)

Offline DWito11

• Narybek
  • *
  • Daj na full !!
    • Serce Ashan
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 01, 2012, 12:32:42 pm »
No właśnie. Do tego sam już doszedłem. Mam ustawiony kontakt jako pseudokonkakt, dodany numer telefonu. Wysyłanie SMS'ów też działa. Tylko jak to zrobić, żeby kontakt miał przypisaną sieć. Tak, żeby po dwukliku otwierało się tylko okno z wpisywaniem treści sms'a.
Daj na full!!
Volume min===||=max

WueSeRHa

Offline zhvir

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:13:58 pm »