Co do jakże zachwalanego tutaj Foo, dobra - właśnie zasysam i ostatni raz spróbuję się "nawrócić", zobaczymy czy coś z nas w parze będzie. ^^
polecam polskie forum foobara, jakiś czas temu aktywnie się tam udzielałem, powinny jeszcze wisieć w przyklejonych jakieś moje poradniki konfiguracji od podstaw, chociaż nowy foo w domyślnej konfiguracji ma całkiem duże możliwości, jednak cała moc tego odtwarzacza ujawnia się przy dłubaniu w konfigu (tak jak w mirandzie).
a jeśli chodzi o jakość dźwięku, to foobar wcale nie powinien grać lepiej niż winamp przy wyłączonych equalizerach i innych dsp. sam autor twierdzi, że różnicy nie powinno być. co innego twierdzą nawiedzeni krzykacze na forach ;)
w każdym razie gorąco polecam, jednak nie jet to program dla każdego i trzeba poświęcić chwilę na konfigurację i zapoznanie się z dostępnymi wtyczkami. domyślny konfig mimo wszystko nie zachwyca.
dla osób posiadających last.fm i scrobblujących przez oficjalny programik wystarczy zczytywać tekst z belki tytułowej okna tego programu.
takie rozwiązanie jest chyba najłatwiejsze, ale wiele osób nie używa oficjalnego programu (np. ja ;)), poza tym odczytanie z belki nie jest chyba możliwe, jeśli program jest ukryty w trayu ;)