Autor Wątek: [gg] opisy graficzne (w tooltipie?)  (Przeczytany 3353 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline potfur

• Narybek
  • *
[gg] opisy graficzne (w tooltipie?)
« dnia: Listopada 21, 2010, 18:15:53 pm »

Offline sWirus

Odp: [gg] opisy graficzne (w tooltipie?)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2010, 18:23:27 pm »
Popularne?... Ze strachem przejrzałem całą listę... z ulgą nic takiego tam nie zobaczyłem :>

Co do implementacji to jak mnie pamięć nie myli Kaworu pisał kiedyś że obsługi tego tego dodawać nie będzie (mi to nie przeszkadza, a nawet cieszy).

EDIT: sory, nie popatrzyłem na dział... może ktoś napisze wtyczkę ale nie miał bym wielkich nadziei...
Oblałem test Turinga... damn ;/

Offline potfur

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2010, 18:51:47 pm »
różnych ludzi różnie ludzie mają na liście kontaktów ;) ja w tej chwili mam takie 2 osoby, jakkolwiek spodziewam się po nich że jest to jakaś niezła bzdura, ale nie miałbym nic przeciwko móc te głupoty podejrzeć. aczkolwiek bez jakiegoś specjalnego ciśnienia, ot - taka mała sugestia w postaci tematu dla developerów wtyczek :)

Offline emilio

• Stylista
  • Młodzież
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2010, 20:16:32 pm »
Już o tym mowa była, mam nadzieję, że twórcy zdania: "nie", nie zmienią :>
________________________________________________________________________________

Offline Luki_91

• Narybek
  • *
    • LukiSoftware - IT blog
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 21, 2010, 21:56:49 pm »
mam nadzieję, że twórcy zdania: "nie", nie zmienią :>
Tak z ciekawości zapytam, co masz przeciwko temu, żeby powstała taka wtyczka (niezależna od wtyczki protokołu gg).
Osobiście chciałbym, żeby WTW było jak najbardziej zgodne z proto GG.

--EDIT--

Hmm, widzę że moderacja na tym forum jest straaaasznie, ale to strasznie czepialska i nawet jedna linijka cytatu ponad miarę powoduje wlepianie warnów. No dobrze, skoro tak strasznie przeszkadza Wam cytat jednej linijki postu, to usunę pierwsze kilka wyrazów. Teraz wszystko jest zgodnie z regulaminem - nie można cytować ostatniego postu w całości. :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2010, 14:31:19 pm wysłana przez Luki_91 »

Offline jield

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2010, 08:45:13 am »
Po co komu opis graficzny? No chyba, że jako wtyczka, ale wydaje mi się, że to nie jest dość popularne, a co do zgodności z GG to WTW chyba ma najlepszą z alternatywnych komunikatorów.

Offline Luki_91

• Narybek
  • *
    • LukiSoftware - IT blog
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2010, 14:36:36 pm »
Chyba ma najlepszą, ale ludzi szukających zamiennika dla GG często interesuje jak największa zgodność z protokołem. Niektóre drobiazgi można pominąć, nie chodzi przecież o to, żeby poprzez wtw można było kupować opisy graficzne. :P Chodzi jedynie o wyświetlanie. Różnych mamy znajomych, może ktoś ma takich co używają tych głupot. Dlaczego ten ktoś żeby zobaczyć jaki dana osoba ma opis graficzny musi specjalnie instalować GG10?

Offline zhvir

« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2010, 16:07:45 pm »
co do opisów graficznych i możliwości ich oglądania to jestem niemal pewien że skończy się to w stylu "daj palec a odgryzą rękę" tzn nie skończy się na oglądaniu cudzych opisów graficznych bo zaraz odezwą się głosy, że skoro można to oglądać to dlaczego nie można samemu ustawiać...

mimo wszystko do pierwszej opcji czyli samego oglądania jestem nawet za i to nawet w core... ale bez przesady... jezeli będzie się kiedyś szefowi nudziło to może to zrobić

natomiast co do wtyczkopisarzy - wolność tomku w swoim domku, kto chce niech robi. mi nic do tego
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline Luki_91

• Narybek
  • *
    • LukiSoftware - IT blog
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2010, 16:31:06 pm »
Dając możliwość ustawiania opisów graficznych w wtw dalibyśmy możliwość zarabiania przez GG Network nawet na alternatywnych komunikatorach (w końcu opisy graficzne darmowe nie są w większości). A tego chyba nikt nie chce, no chyba że Kaworu dogadałby się z GG i dostawał swój procent zysku :D