Im więcej możliwości konfiguracyjnych tym bardziej atrakcyjny będzie komunikator.
Gollum i tak samo bardziej zawodny, obciążający, itd. im więcej potem namieszane w kodzie tym więcej błędów itd. popatrz na mirandę, po życiu na GG, potem na konnekcie a teraz na wtw jak ją odpaliłem to się przeraziłem. Zgodnie z moim kiedyś i twoim dziś myśleniem też uznałem że to dobrze, jak jest tam naj....ane opcji w ch....j ale to działało też w 2 stronę, i tak nie mogłem ustawić tego co chciałem tak jak chciałem a za do miałem dodatkowych nieużytecznych rzeczy po dziurki w nosie.
Dla tego wtw jest w miarą intuicyjne i w miarę ma to co potrzeba, też bym wolał więcej możliwości edycji (przykładowo Elementy UI, wtyczki jeżeli dodają jakieś opcje tam też powinny je wstawiać i powinno dać się przesuwać te opcje, dodawać separatory itd. a nie tylko zgodzić się lub nie że coś jest w danym miejscu) i w sumie jak przycisnąć kawowego to widzę że dodaje opcje do których go ktoś przekona że nie będą tylko zbędnym dodatkiem.
Do pomysłu się nie ustosunkuje bo nie wiem jak by to miało wyglądać według Ciebie, jest chyba hasło na sam profil komunikatora jak go uruchamiasz, nie wiem nie sprawdzałem bo chyba potem nie można tego cofnąć....... -_-^ przynajmniej tak pamiętam z tego co czytałem w info.
Ale wyjściem by było zamknięcie komunikatora kiedy wychodzisz gdzieś i odpalenie jak wracasz, w tedy masz swoje zabezpieczenie.