Kaworu ja bym chciał żeby WTW był na wszystkie platformy ale to nie możliwe chyba, dla tego ja nie meczę.
ja lubię WTW, przyzwyczaiłem się, jak pojawią się reklamy odejdę :D ale że na razie nie ma to i znajomym proponuje WTW.
Zrobisz jak uważasz, byłbym za wieloplatformościowością ale to dużo roboty (nawet przy HTML dla IE to dużo roboty) a co ze skype video ? i innymi . . .
Kawowy dziękuję ci za dobry komunikator już teraz. . . mam drobne wonty i to znajdziesz w moich postach ale ogólnie dzięki ci :) ja sam bym sobie komunikatora nie zrobił a dzięki WTW czuje się trochę jak u siebie :)
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czemu ma służyć ten post. . . Najpierw spojrzyj na to hxxp: download. wtw. im/pobierz. html
Podłączyłem się pod temat dlatego że:
1. Od pewnego czasu jestem prawie wyłącznie na Linuksie (80-90% czasu) a WTW jest "duchowym spadkobiercą" Tlena, którego używałem przez długie lata, i który w końcu na Linuksa zawitał (niestety niedługo przed końcem ostatecznym rozwoju programu). Zresztą WTW zawiera najlepszą opcję importu tlenowego archiwum, na którym mi zależy. Posiada również inne oznaki "korzeni", z których się wywodzi.
2. Skoro na stronie pobierań są ogromne banery, że już wkrótce i na Androida i na MacOS i na Blackberry i inne, więc znak to chyba, że "kierunek wieloplatformowość" został już obrany, więc nie widzę powodu, dla którego pingwin nie mógłby dołączyć do tego grona. Tym bardziej, że część ze wspominanych systemów to systemy "linuchopodobne".
Podsumowując:
Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi blackberry czy windows phone, ale skoro już WTW ma być wieloplatformowy to cudnie by było gdyby był i na Linuksa. Myślę, że nie tylko ja byłbym szczęśliwy mogąc używać tego komunikatora na pulpicie Debiana, Minta czy innej Fedory.
Acha, i jeszcze jedno:
Dla mnie ważne jest to by WTW na Linuksa zawitał a nie jakie rozwiązanie zostanie wybrane - QT, własne biblioteki czy cokolwiek innego. Jeśli o mnie chodzi to w imię WTW, jeśli będzie trzeba, i kdelibs zainstaluję choć nie pałam miłością do KDE ;)