Autor Wątek: Wpływ wsparcia finansowego na szybkość implementacji wybranych funkcjonalności  (Przeczytany 11352 razy)

Offline Pragmatic69

Odp: Wpływ wsparcia finansowego na szybkość implementacji wybranych funkcjonalności
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 08, 2009, 20:26:33 pm »
Ten cannon jest ładny:

Tylko Kaw, co Ty chcesz z tym robić? xD
Wersja WTW: Zawsze najnowsza nightly.

Windows7 Home Premium PL SP1 x64 + IE9 & Opera 12.00 :]

Offline Tomplus

• Młodzież
  • **
    • Polish SWOS Center
Odp: Wpływ wsparcia finansowego na szybkość implementacji wybranych funkcjonalności
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 08, 2009, 20:33:17 pm »
@Pragmatic69
Mam coś takiego w domu. 30 cm wysokości :p
Nawet robi Shoty :p Tylko proch jest potrzebny :)

Offline wobi

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 09, 2009, 17:12:01 pm »

Wyświetlanie stanów poszczególnych sieci za pomocą ikonek - jeśli jesteśmy na różnym stanie, to przebijanie się przez menu... męczy :P Dla każdej sieci osobna ikonka, po kliku LPM menu ze statusami, w tooltipie numer/nick/JID - opis (jeśli jest).

Ja też bym prosił, też bym prosił! ;)
Jeszcze gdyby tylko udało się, dodać opcję: "globalne zmiany stanu na wybranych sieciach". Tak jak możemy ustawiać np. AA. Bo niektórzy kombinatorzy, tylko z jednym kontem się tak miotają. ;)

Idę testować AA...

Pozdrawiam
wobi

Offline Quadracik

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 10, 2009, 09:04:15 am »
robimy zakłady w ciągu jakiego okresu (czasu) Kaw zbierze na ten swój wymarzony 50D ? :D
w ciągu bieżącego eona? ;-)

Offline Pragmatic69

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 10, 2009, 11:00:57 am »
Obstawiam, że do końca tego roku uzbiera, no, najdalej wraz z początkiem następnego, ale głowy nie dam. ;D
Wersja WTW: Zawsze najnowsza nightly.

Windows7 Home Premium PL SP1 x64 + IE9 & Opera 12.00 :]

Offline SQz

• Narybek
  • *
Re: Wpływ wsparcia finansowego na szybkość implementacji wybranych funkcjonalności
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 10, 2009, 20:23:13 pm »
obstawiam, że w tym eonie uzbiera ;)

Offline Satan

• Narybek
  • *
  • Mhroczna siła na forum WTW :]
Re: Wpływ wsparcia finansowego na szybkość implementacji wybranych funkcjonalności
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 14, 2009, 20:47:36 pm »
? Z uwagi na bardzo dobry wpływ Satana na mnie (ten co jest pierwszy wymieniony w dzisiejszym changelogu, a nie Pan Ciemnosci), panel pokazujący stan potrafi pokazywac stany poszczególnych sieci oraz je zmieniać. Odjazd, co nie?
Ba ;p zawodowo i nawet da się ukrywać (strzałka), więc ewrybody szud bi hepi ;)
Dzięki Kaw :)

Co do uzbierania - uzbiera, ale jak uzbiera to się pojawi nowy lepszy i droższy model i będzie dalej zbierać ;p
Autor posta nie odpowiada za uszczerbek na zdrowiu psychicznym czytającego po zapoznaniu się z treścią powyższej wypowiedzi :)
http://www.youtube.com/watch?v=UHODx7Kzf0c

Offline sober

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 15, 2009, 08:48:34 am »
Jak to mawiają... bez kitu, full opcja. Ośmielę się nawet powiedzieć, że WTW ma najfajniejszy sposób zarządzania stanami i opisami pośród wszystkich komunikatorów, z którymi miałem do czynienia, a kilka ich było. Tak że dziękuję Kawikowi za realizację, a Satanowi za pomysł. ;)

Ignoruję posty napisane byle jak!

Offline alberht

• WTW evangelist
  • Global Moderator
  • Młodzież
  • *
    • http://forum.k2t.eu/
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 15, 2009, 11:42:50 am »
jeżeli już jesteśmy w tej okolicy to jeszcze raz postuluję zamianę licznika znaków w opisie z tej cyferki pod awatarem (czerwona obwódka na screenie) na mechanizm, który wyświetla znaki po których wyszukujemy kontakt (czerwone 'test'), a pole skrócić tak żeby jego dolna krawędź była wyrównana z dolną krawędzią awatara (patrz drugi załącznik;))

ponadto proszę o potwierdzenie buga:
1. wpisujemy opis w polu nad listą kontaktów
2. nie chowając go klikamy na listę kontaktów i próbujemy wyszukać kontakt - nie da się, litery są dodawane do opisu, dopiero przełączenie się do innej aplikacji i powrót pomaga (jednocześnie otwarte pole do wpisywania opisu i możliwość wyszukiwania kontaktów)

----
w menu są skróty klawiaturowe, które nie są opisane i działają dość dziwnie
po rozwinięciu Narzędzia:
* o - opcje (jest opisane ctrl+o, chociaż działa też po rozwinięciu bez o)
* a - archiwum (nie jest opisane)
* k - przeskakuje w menu pomiędzy konsolą protokołów a konsolą chociaż to konsola jest opisana ctrl+k (chodzi mi o pewną konsekwencję w stosunku do opcji i ich ctrl+o)

----
wybaczcie że się czepiam z rana, marudzę i pewnie napisałem to tak że niewielu z Was może to zrozumieć, ale mnie właśnie wyrwali z łóżka i musiałem się do czegoś przyczepić;) 

Regards,
alberht
WTW evangelist

Offline Satan

• Narybek
  • *
  • Mhroczna siła na forum WTW :]
« Odpowiedź #29 dnia: Października 25, 2009, 14:06:54 pm »
Widzę w ostatniej nightly tzw. magiczny zielony kwadrat mocy :D
Kawałek Canona się zbliża - za jakiś tydzień, jak będzie święto Matki Boskiej Pieniężnej (tj. wypłata) ;)

W tej chwili ostatnimi brakami są dla mnie:
- przesył plików po gg
- full support konferencji gg
- zmiana nazw grup na liście kontaktów

Ale w sumie bez tego można przeżyć, bo:
- plik można wysłać mailem,
- konferencje teraz mam rzadko, bo cięcia w firmie były i zostało tyle osób, że konferencję możemy zrobić w jednym pokoju na żywo, bez udziału komunikatora ;)
- listy kontaktów nie zmieniam codziennie, a tym bardziej nie zmieniam tak często nazw grup ;)

Ale Kaw wstaw to gdzieś w harmonogram działań na bieżący eon ;)
Autor posta nie odpowiada za uszczerbek na zdrowiu psychicznym czytającego po zapoznaniu się z treścią powyższej wypowiedzi :)
http://www.youtube.com/watch?v=UHODx7Kzf0c

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #30 dnia: Października 25, 2009, 21:01:38 pm »
Na bierzący eon? A długi nie jest:

"wszystko". ;P

Offline Raistlin

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Października 27, 2009, 19:34:00 pm »
Swoją drogą, polecam Canona 40d... Czemu? Bo nic nie zastąpi małych szumów, a w 50d pojechali z matrycą (p. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/page18.asp porównanie na dole strony). No i o 1k tańszy (będzie na pół obiektywu fajnego).

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #32 dnia: Października 27, 2009, 19:48:19 pm »
Na razie i tak brakuje funduszy ;P
A 50D jak pamiętam ma korektę BF/FF w body. A szumy nawet na obecnym 350D mi jakoś nie przeszkadzają, więc póki 50D nie jest gorszy pod tym względem - mi pasuje ;)

Offline Raistlin

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Października 28, 2009, 07:40:03 am »
Korekta BF/FF... Mi by bardziej zależało na lepszym wyświetlaczu (podgląd zrobionych zdjęć na tym z 350/400d, a już szczególnie na tych z serii 10d/20d to porażka) i szybszym/lepszym procesorze (Digic IV). Ale to i tak nie rekompensuje szumów. No ale co kto lubi :)

ISO1600
350d400d40d50d

Piszę, bo sam zastanawiałem się ostatnio pomiędzy 40d i 50d i... cóż, te szumy w 50d to jakaś porażka. Wszędzie piszą, że różnica w cenie jest zbyt duża pomiędzy 40 i 50 (na korzyść 40). Ale to Twój wybór, ja tylko piszę, jak ja wybierałem :)

Z resztą, kto daje 4.5MP/cm^2 (50d), nie wygra z fizyką :) Dla porównania: 350d 2.4MP/cm^2, 1ds Mark III 2.4MP/cm^2, 40d 3.1MP/cm^2, 1d Mark IV 3.1MP/cm^2. No i niechlubny rekordzista 7d: 5.4 MP/cm^2 :)

A i jeszcze jedno - ponoć 60d ma mieć 12Mpx (= mniejsze szumy) i większy sensor (crop x1.3, ale w to bym nie wierzył) i autofocus z 1d. Ale to tylko plotek.
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2009, 07:54:52 am wysłana przez Raistlin »

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #35 dnia: Października 28, 2009, 08:09:30 am »
Mi by bardziej zależało na lepszym wyświetlaczu (podgląd zrobionych zdjęć na tym z 350/400d, a już szczególnie na tych z serii 10d/20d to porażka)
To akurat mi generalnie zbędne, jedyne w czym widzę zastosowanie lepszego wyświetlacza to LV. Bo zdjec ocenic ani na tym 32x240 ani na nowym 640x480 sie nie da. Dopiero po zgraniu na komputer. ;p

i szybszym/lepszym procesorze (Digic IV). Ale to i tak nie rekompensuje szumów. No ale co kto lubi :)
Mi generalnie nie zależy na szumach ;P

Piszę, bo sam zastanawiałem się ostatnio pomiędzy 40d i 50d i... cóż, te szumy w 50d to jakaś porażka. Wszędzie piszą, że różnica w cenie jest zbyt duża pomiędzy 40 i 50 (na korzyść 40). Ale to Twój wybór, ja tylko piszę, jak ja wybierałem :)
Jak pisałem wcześniej,raz zemam 350D obecnie, dwa, że baaardzo rzadko wychodzę poza ISO 400, na ogół 100 lub 200, wiec mi to wiekszej roznicy nie robi. ;P

A i jeszcze jedno - ponoć 60d ma mieć 12Mpx (= mniejsze szumy) i większy sensor (crop x1.3, ale w to bym nie wierzył) i autofocus z 1d. Ale to tylko plotek.
Do czasu jak ja faktycznie te puszkę kupię... to minie tyle czasu zapewne, że i może nad 70D sie zastanowie ;D

Offline Raistlin

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Października 28, 2009, 08:22:18 am »
Do czasu jak ja faktycznie te puszkę kupię... to minie tyle czasu zapewne, że i może nad 70D sie zastanowie ;D
Życzę Ci, żeby dużo wcześniej :)

Offline Artur

• Młodzież
  • **
  • Photo Sniper.
« Odpowiedź #37 dnia: Października 28, 2009, 08:52:27 am »
Co do wyświetlacza, to pomimo moich 920 000 punktów w Nikonie D90, to on ma służyć jedynie temu by sprawdzić, czy kadrowanie jest w porządku (no i do filmów, ale dla mnie to funkcja - dodatek). Reszta na kompie. Osobiście dość długo robiłem 40D i mogę go z czystym sumieniem polecić, a 50tka raczej znacznie nie odbiega od niego. Dobrze leży w łapie, aczkolwiek swoje waży ze szkłem 17-55mm i to bez battery-gripa, tak więc średnio mi się łaziło z tym po mieście. Co do Coniów z serii 450-500D itd. to osobiście uważam, że konstrukcyjnie je chyba pod kobiety robili... Miałem okazję popracować i ciągle miałem przeczucie, że wypadnie mi z ręki z powodu zbyt małego gripa, no i ta niewygoda, gdy ktoś ma większą dłoń i dłuższe palce, okropnie irytuje. I mimo, że w sumie doświadczenie miałem samo z Coniami, to mój wybór padł na Nikona i do tej pory nie narzekam na nic praktycznie. Na 50mm 1.8 tylko musiałem jeszcze się wymęczyć aukcyjnie... Rozmiary zbliżone do 500D, ale za to grip bardziej wysunięty. O jakości nie piszę, bo wiadomo, że to półka na której naprawdę nieznacznie się różnią między sobą, a ogólnie to trzeba zobaczyć zdjęcia testowe na różnych wartościach ISO na fotopolis przykładowo.

A do 50D to w przyszłym tyg. się prawdopodobnie dorzucę. ;)

Offline Sixa

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: Października 29, 2009, 10:08:52 am »
hmmm moderatorzy to widze ladnie pilnuja offtopa na forum ^^' w tym temacie to offtop przerosl wszystko xD
gl hf

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #39 dnia: Października 29, 2009, 10:46:46 am »
Wróćmy więc do tematu... gdzie te obiecane datki? :D