To mógłby być całkiem dobry model biznesowy - taki functionalityware (jakby co mam copyright na tą nazwę ;p ) - masz jakąś tam listę co trzeba zrobić i robisz po swojemu, ale jak ktoś chce szybciej, to się pyta, czy daną rzecz/rzeczy da się przyśpieszyć i ile to będzie kosztować, płaci, następuje wykonanie i wszyscy są zadowoleni :D Tylko właśnie minus jest taki, że może się nie chcieć czegoś zrobić ;p
Akurat prywatnie myślałem o rozbudowie wtyczki GG o przesył plików, obrazów, formatowanie wiadomości, konferencje, wyszukiwanie kontaktów i obsługę profilu (zmiana danych na wizytówce, zmiana e-maila, hasła) +
Magiczny zielony kwadrat mocy ;) (ukrywa w aqq kontakty offline w poszczególnych grupach) oraz
Wyświetlanie stanów poszczególnych sieci za pomocą ikonek - jeśli jesteśmy na różnym stanie, to przebijanie się przez menu... męczy :P Dla każdej sieci osobna ikonka, po kliku LPM menu ze statusami, w tooltipie numer/nick/JID - opis (jeśli jest). Na obrazku - Gadu połączone, bez opisu, Tlen - nie przeszkadzać, z opisem, Jabber - rozłączony, bez opisu (ew. ten pasek możnaby dać na dół okna). Jeśli wtyczki sieciowe są sklonowane - wtedy automatycznie ilość ikonek większa. Ułatwienie życia dla osób siedzących na różnych stanach i z różnymi opisami w różnych sieciach (tzw.: kombinatorów :P )
Niestety nie wiem, czy 100 PLN to by nie za mało było ;p A poza tym oczywiście jeśli nie współgrałoby to z ideą prostego i lekkiego komunikatora i propozycje byłyby odrzucone - też rozumiem ;p
Czy istnieje jakikolwiek sposób dający nadzieję na pojawienie się w/w rzeczy w niedalekiej przyszłości? ;)
PS: A donate i tak puściłem przed chwilą, bo lubię WTW :)
Absolutnie nie związane z tymi propozycjami. I tak bym puścił ;)