Autor Wątek: Więcej opcji transferu plików przez XMPP  (Przeczytany 1757 razy)

Offline koni

• Narybek
  • *
Więcej opcji transferu plików przez XMPP
« dnia: Marca 16, 2010, 20:36:17 pm »
W związku z tym, że niedawno zauważyłem możliwość transferu plików poprzez xmpp (gtalk), a także w związku z tym, że udaje mi się przekonać coraz więcej znajomych do przesiadki na WTW, fajnie by było, gdyby:

- możliwość ustalenia folderu pobierania, gdzieś w opcjach, na stałe
- automatyczne odbieranie plików od zaufanych kontaktów

Mówiąc krótko: "jak w Konnekcie" :)

Offline emilio

• Stylista
  • Młodzież
  • *
Re: Więcej opcji transferu plików przez XMPP
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 16, 2010, 21:37:32 pm »
koni
Też Cię witam!
Opcje fajne, jestem za.
Niestety mówiąc "jak w konnekcie" skazujesz swój pomysł na klęskę. Poczytaj forum i wiki to zobaczysz dlaczego tak mówię.
________________________________________________________________________________

Offline zhvir

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 16, 2010, 22:16:42 pm »
pierwsza propozycja - jestem jak najbardziej ZA
druga propozycja - byłoby miło, ale jest to mało priorytetowe (są ważniejsze rzeczy)
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline koni

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 17, 2010, 05:41:58 am »
Niestety mówiąc "jak w konnekcie" skazujesz swój pomysł na klęskę. Poczytaj forum i wiki to zobaczysz dlaczego tak mówię.

Czytałem wcześniej i wiem o co chodzi, jednak opcje są jak najbardziej zrozumiałe i nie trzeba instalować konnekta, aby wyobrazić sobie jak to działa. Wspominam o nim tylko dlatego, żeby było jasne, że nie sam na to wpadłem:)

pierwsza propozycja - jestem jak najbardziej ZA
druga propozycja - byłoby miło, ale jest to mało priorytetowe (są ważniejsze rzeczy)

Napewno są rzeczy bardziej priorytetowe, ale ze względu na brak jakiejkolwiek innej opcji na przesyłanie plików między użytkownikami, warto byłoby te funkcje rozwijać.