1. Kaw może kiedyś to wreszcie zrobi jako wbudowane, ale póki jest dobrze działająca wtyczka i inne priorytety, to raczej zostaje z boku trochę.
2. Było wielokrotnie - emoty nigdy nie będą wbudowane w wtw, sporo tu ludzi po prostu ich nie lubi, a Kaw to już w ogóle ;P
3. jak najbardziej jest... Tworzysz grupę w momencie dodawania/edycji kontaktu, gdy w pole grupa wpiszesz nazwę, która jeszcze nie istnieje. podobnie - w momencie, gdy już jakaż grupa nie będzie miała żadnego kontaktu znika ;)
4. ogólnie wyszukiwanie jest, po prostu w oknie głównym piszesz nazwę kontaktu.
i obok tego moglo by byc ikona i po kliknieciu otwieranie sie okna zeby dodac do kontaktu
...co? znaczy się, żeby co dodać do kontaktu? p-klik i edycja do dodawania rzeczy i wyślij sms do wysyłania działa dobrze, a jak ktoś ma kogoś z długą nazwą, to ikonki o których mówisz tylko by zawadzały
5. chyba dwa razy w życiu wysyłałem obrazek w rozmowie ;x ale w sumie, to między menu a czyszczenie okna rozmowy mogłaby być, nie mam nic przeciwko.
6. archiwum to w ogóle kwestia na inną rozmowę (ja chcę porządne wyszukiwanie! ;P)
7. styl okna czata i głównego od lipca zmieniłem tylko raz. powiem szczerze, że to jak jest bardzo mi się podoba, jest konsekwencja nazw, nie trzyma się bezsensownie na dysku czegoś, czego się nie używa (a nie jak przy konnekcie było w update kilkanaście styli, w dodatku część badziewnych, 90% z nich nigdy nawet nie ustawiłem, siedziały sobie tylko w katalogu. w sumie to był tam jeszcze większy burdel, bo w jednym katalogu były xmle, grafiki, inne katalogi i w ogóle syf straszny od wszystkiego - okno główne, czatu, powiadomienia i inne rzeczy, których nie pamiętam ;P)
a do wtyczek c++ naumiany potrzebny :)