Autor Wątek: Propozycja opcji dla powiadomienia o nowej poczcie na tlenie  (Przeczytany 1735 razy)

Offline temp

• Narybek
  • *
Propozycja opcji dla powiadomienia o nowej poczcie na tlenie
« dnia: Marca 05, 2010, 22:40:40 pm »
Witam

Pewien czas temu przesiadłem się z tlena na WTW. Jako, że nadal mam pocztę na tlenie, korzystam z automatycznego powiadomienia o nowej poczcie.
W związku z powyższym mam propozycję zaimplementowania opcji umożliwiającej pozostawianie powiadomienia o nowej poczcie na tlenie do czasu kliknięcia w nie. WTW chodzi praktycznie non-stop, ale chyba nikt nie siedzi na okrągło przed kompem, dlatego fajnie by było, żeby powiadomienie mogło nie znikać po kilku sekundach.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji, tym bardziej, że taka opcja już funkcjonuje dla poczty GMail.

Offline Vimes

• Global Moderator
  • Starszyzna
  • *
  • Nie tak zaraz ten ambaras
    • http://sirsamvimes.deviantart.com/
Re: Propozycja opcji dla powiadomienia o nowej poczcie na tlenie
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2010, 10:09:12 am »
Jakie podanie formalne. Myślę że lepszy skutek byś odniósł zamieszczając to na Mantisa jako propozycję.
http://bugtraq.k2t.eu/
Zanim napiszesz poszukaj PEBKAC!
Tutaj  piszę o fotografii
Kiedy myślisz ze natknąłeś się na dno dna i niżej już nic nie ma zawsze zjawia się koleś z łopatą

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2010, 14:21:50 pm »
Taką propozycję dodałem już jakiś czas temu, o tutaj: http://bugtraq.k2t.eu/view.php?id=796

Offline temp

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 06, 2010, 16:14:02 pm »
Maniu dzięki za informacje. Musiałem przeoczyć, jak szukałem czy nie ma już takiej propozycji.

Zdaje się, że będę musiał tam dodać odpowiedni komentarz (chyba, że tutaj to czytasz Kaworu?), bo przecież taką opcje można dodać, a jak komuś dużo maili przychodzi i będzie go irytowało zamykanie powiadomień, nie musi z tej opcji korzystać. Można to także rozwiązać w inny sposób: przed pojawieniem się powiadomienia następuje sprawdzenie, czy powiadomienie nie jest już wyświetlone, ale dobrze by było jakby to też było opcjonalne, bo ja np. wolałbym dostawać powiadomienie o każdym mailu.

Przy okazji moim zdaniem powiadomienie o poczcie powinno mieć [X] do zamykania go, w celu pominięcia otwierania poczty w przeglądarce.

Offline SQz

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 06, 2010, 17:11:21 pm »
Przy okazji moim zdaniem powiadomienie o poczcie powinno mieć [X] do zamykania go, w celu pominięcia otwierania poczty w przeglądarce.

spróbuj kliknąć prawym.

Offline Maniu

• Młodzież
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 06, 2010, 17:31:49 pm »
@temp
pisz komentarz na stronie ze zgłoszonym bugiem, tam przynajmniej to nie zginie a przy okazji uaktualni się dyskusja. Całkowicie się z Tobą zgadzam że wyświetlać informacje można na różne sposoby. Może np wyskoczyć powiadomienie tylko przy pierwszym mailu, następne nie wyskakują, mogą jak dla mnie wyświetlać się i wszystkie, aż tylu maili nie dostaję podczas nieobecności przy komputerze. Może być po prostu powiadomienie ogólne, że coś nowego na poczcie jest. Obojętnie jak, byle byłoby po prostu coś widać, żeby nowych maili nie przeoczyć.

Offline temp

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 07, 2010, 23:49:37 pm »
spróbuj kliknąć prawym.
Dzięki, działa.

@Maniu dopisałem komentarz, zobaczymy czy coś się ruszy w tej prawie.