Witkacy.
Jam ci nowy tutaj.
Jak na bety, to WTW v2 jest pikne w swej prostocie.
Moje zażalenia tudzież propozycje:
* przy rozwartej na dwoje belce statusu/konta tak by widzieć ikony np GG i Tlena, kliknięcie ich otwiera menu indywidualnych stanów i opisu. Kliknięcie "głównego" kwadracika otwiera menu "głównej" sieci i przy tak otwartym podglądzie sieci "dodatkowych" (belka) obecność obu tych sieci w menu jako rozwijalne w prawo to wedle mnie lekko nad wyraz. Może zostać jak belka jest zamknięta/nierozwarta i tym samym statusów "podsieci" nie widać.
* balonik z stanami i opisami poszczególnych sieci (ten wyskakujący w głównym oknie znad ikonki "głównej" sieci) mógłby być dłuższy (dostosowany do długości opisu), lub ten opis zawijać, o ile nie było już to opisywane jako rzecz, która nie zostanie zmieniona - wtedy "może być". Przy czym jest "ale". Zarówno w baloniku z okna głównego jak i z ikony w tray'u status "głównej" sieci mógłby posiadać ikonkę, jak to mają "podsieci". Dodatkowo balonik z ikonki tray'a mógłby wyświetlać opisy dla "podsieci" jak to robi ten w oknie głównym.
* do powyższego można by dodać zależności: jeśli ikonki "głównej sieci" w baloniku nie widać (tym w głównym oknie) to przy rozwiniętej belce i tym samym widocznymi ikonami "podsieci" te również mogłyby być niewidoczne w baloniku. Natomiast w baloniku z ikony z tray'a mimo, że zawsze widać ikonę "głównej" sieci jako właśnie ikonę tray'a, to i tak mogłaby być widoczna ona w baloniku :P.
* zmiana statusu/stanu konta z menu z tray'a mogłoby wyświetlać jakąś informacje o tym, które konto zmieniło stan: aka zmiana stanu z zaraz wracam na wrócę później skutkuję tylko zmianą dla sieci Tlen'a. Albo zostawić stany wspólne dla każdej sieci używanej (a indywidualne w menach w głównym oknie, ewentualnie dodatkowe oznaczenia, jak: [Tlen], co oznaczałoby, że ten stan jest tylko dla sieci Tlen), albo pytać się co ustawić dla innych sieci gdy nie ma zdefiniowanych modów w menu (powiązania stanów między kontami), a dany stan nie jest obsługiwany przez wszystkie. Co do braku podziału na stan sieci "głównej" jako rozwijane w prawo podmenu, i wszystkie sieci (aka coś ala AQQ): to mi nie robi xD.
To tyle na start. Więcej wynajdę w praniu jak z kimś pospamuję.
Jeśli coś było zgłaszane, już wcześniej - uznać za przypomnienie;
Jeśli coś było oznaczone jako "nie będzie zrobione", "zajmę się tym", "cokolwiek" - uznać, że nie pytałem huehue;