Witam!
Podczas używania WTW przyszły mi do głowy takie pomysły na (w moim mniemaniu oczywiście) takie drobne ulepszenia:
a) Dotyczące okna rozmowy:
1. Przydałaby się możliwość przeciągania linków otrzymanych w oknie rozmowy do pola wprowadzania tekstu - IMHO b. przydatne np.. W blipie gdy chce się zacytować czyjąś wypowiedź.
2. Gdy klikam na link z blipa i wciskam kopiuj, a potem wklej do okna rozmowy nic się nie dzieje. Kopiuj link działa prawidłowo, trochę głupio, bo trzeba o tym pamiętać :P
b) Propozycje wtyczek/ficzerów ogólnych:
1. Przydałaby się możliwość robienia kopii zapasowej profilu prosto z poziomu WTW. Można użyć w tym celu wbudowanego w Windows ZIPa (robiłem testy u siebie kompresując w formacie .zip i .rar metoda najlepsza/najszybsza i wielkich różnic nie ma, ale być może to wina mojego skromnego objętościowo profilu. A już w ogóle miodnie by było, gdyby w dodatku można to było eksportować np. na SkyDrive (gratki przy okazji dla MS za udostępnienie świetnego miejsca) :P
2. Dobrem pomysłem mogłoby być możliwość włączenia w powiadomieniach o nowej poczcie na Gmailu wyświetlania tytułu wiadomości (lub też nadawcy). Teraz nie jest źle, swoje podstawowe zadanie wykonuje informując o nowej poczcie, ale czasami to tylko newsletter i potem żałuje, że się śpieszyłem z odczytaniem xD
3. Wtyczka ustawiająca w opisie co aktualnie odgrywa nasz player (fb2k, *amp, wmp)
4. Wtyczka umożliwiająca eksport archiwum z GG (nie wiem, czy się zmienił jego format pomiędzy wersjami 6.x, 7.x i 8.x, ale myślę, że jeśli tak, to wystarczyłoby zaimplementować to z 8, mniemam że najnowsze dziecko GG potrafi zaimportować archiwa swoich starszych braci :P)
Generalnie nie zamierzam sugerować czy coś ma być wtyczką, czy ma być zapisane prosto w komunikatorze. Zgłaszam tutaj jak na razie, a nie idę prosto do bug trackera, bo myślę, że jest lepiej najpierw przedyskutować o sensie tych rozwiązań, być może jestem jedyną osobą używającą WTW, która uznaje te pomysły za warte rozważenia :P
IMHO lepszym pomysłem jest robić śmietnik tutaj, a nie w Mantisie.
Jeśli Kaworu coś zaakceptujesz, pisz proszę, a opublikuje to tam gdzie trzeba :)
Pozdrowienia!