Rozpatrz to w sensie "impreza", widziałeś jedną imprezę trwającą 3 dni, po 3x1 dzień z przerwami 7 dni między każdą częścią? Jeśli nawet coś takiego istnieje to śmiem stwierdzić, że nie staowi nawet 0.5% całości.
A co to, rozmowa to 'impreza'? Będzie znikać część rozmowy, bo 'film mi się urwał'? Widziałeś ludzi na imprezie piszących co mówili? Nawet jeśli tak, to śmiem twierdzić, że nie stanowi to nawet 0.5% całości. Czyli archiwum powinno być zlikwidowane!
PS. A widziałeś kiedyś kompilacje filmików z różnych wydarzeń? OMIGOD, przerwy miedzy częściami były nieraz większe niż 7 dni!
Jeśli jest jakiś sens preloadu to głownie to "o czym ostatnio rozmawialiśmy", po roku czasu nie ma najmniejszego sensu wykonywania takiej operacji. Bo i po co jak wątek wskoczy na zupełnie coś innego w porywach do "co tam słychać?"
Dla Ciebie może nie mieć, ale taki jest sens preloadu. A nie 'od ostatniego padu WTW'. Co przy nightly jest częste, niestety.
Sens jest taki aby dowiedzieć się na czym skończyliśmy w czasie "to jeszcze ma znaczenie". A jeśli tak jak pisałeś następuje wywałka czy coś, to na litość boską, nie pamiętasz tego o czym przed chwilą rozmawialiście? Ekhem.
Taaak. Mowię coś... Pad. Załączam, po chwili znowu. I już mam preloadowaną tylko część. I tak, czasem dostaję raporty kilkuzdaniowe, na czym się to kończy, po czym następny raport od danej osoby, po pewnej przerwie czasowej, wiąże się z poprzednimi. Nie preloaduje mi ich, czyli preloadowanie działa błędnie.
Widziałeś kiedyś archiwa większości komunikatorów może? I jak są podzielone tam wypowiedzi? Czy ostatnio coś uległo gwałtownej zmianie?
Rozumiem, że teraz w WTW pojawi się tylko to, co jest już w większości komunikatorów? To jest sens pisania tego dalej? To już wszystko było...
Jest to jednak wyjątek, i dlatego jego rozpatrywanie się nie opłaca.
To w ogóle nie rozpatrujmy wniosków userów, w końcu to tylko pewne wyjątki, więc się nie opłaca...
Dump podrzuciłeś? Bo ja sobie mogę bardzo długo i bezsktecznie dumać nad przyczyną bez niego. (A czasem nawet i z nim jeśli pochodzi z nightly);
Nie podrzuciłem, używam nightly. Coś kiedyś mi się o oczy obiło, żeby nie rzucać tymi z nightly właśnie. Zrób rozsądny, automatyczny system raportowania problemów, wysyłający dumpy automatycznie. Chociaż pewnie to tylko wyjątek, więc się nie opłaca...
Bo opcja ma implementacje, jest od czegoś zależna i jeśli istnieje ma swoje ograniczenia. Dzięki czemu całość działa dość szybko i nie zjada zasobów co niemiara. Coś za coś, to nie używa XUL.
Ale w opisie opcji nie ma nic o jakiejkolwiek 'ostatniej rozmowie'. Czyli preloadowanie działa źle.
A co do archiwum, skoro już nieomal wszystkie (jeśli nie wszystkie) komunikatory dzielą zbitki wypowiedzi w wydumane jednostki rozmów, to algorytm działa tak:
Znajdz rozmowe, która rozpoczełą się nie dalej niż X dni temu, jeśli taka istnieje - wczytaj jej ostatnie N wypoweidzi. Element "znajdz wszystkie rozmowy tak aby wczytać je tak aby wczytać tyle ile niby powinno byc wypowiedzi" prowadza zbędne komplikacje.
Większość komunikatorów działa stabilnie, więc to i tak boli mniej niż w przypadku WTW.
Poza tym powinno być raczej coś w stylu: SELECT msg FROM archive WHERE from = 'ktostam' AND date > '00:00:00 10.10.2008'. W końcu masz SQLite w archiwum, nie?
Podział na 'rozmowy' jest sztuczny i zbędny.
Poprednia wersja zawierała ­ wstawiane aby zasugerowac miejsca łamania, kończyło się totak, że przy kopiowaniu Layout Engine dodawał w tych miejscach "-", na co marudzili mi tu. Więc, jak koś wkombinuje dlaczego break-word nie łamie prawidłowo wyrazów niech da znać.
Taaa, lepsza wersja, która zm
ieni mi wypowiedź tak, że zro
zumienie będzie utrudnione, b
o tak...
EDIT: BTW:
http://www.w3.org/TR/css3-text/#word-breakJak na moje, to:
break-strict
Same as 'normal' for CJK scripts, but non-CJK scripts can break anywhere. This option is used mostly when the text is predominantly CJK characters with few non-CJK excerpts and it is desired that the text be more evenly distributed on each line.
break-all
As for 'break-strict', except CJK scripts break according to the rules for 'loose'.
oznacza, że będzie łamał stringi nie CJK (chiński, japoński, koreański) w dowolnym miejscu. Czyli dokładnie tak, jak robi. Natomiast:
normal
Breaks non-CJK scripts according to their own rules while using a strict set of line breaking restrictions for CJK scripts (Hangul, Japanese Kana, and CJK ideographs).
Powinien łamać poprawnie. I tak, na pierwszy rzut oka (bo za późno na testy większe), robi. Ale każdmy mu łamać w dowolnym miejscu i kombinujmy, dlaczego to robi...