Przydałoby się rozdzielić awatary dla każdego konta, bo jeden globalny ani mnie nie cieszy, ani nie działa do końca prawidłowo (na jednym gmailu wtw zmienił mi awatar, a na drugim zostawił ustawiony kiedyś Pidginem, a chciałbym się go pozbyć).
Co do nowej nigtly: instalator miał zamknąć wtw, a tego nie zrobił.
Jak planujesz zorganizować dźwięki, w sensie układu katalogów i plików? Machnąłbym kiedyś przy chwili wolnego wtyczkę do dźwięków, bo tego mi brakuje, ale chciałbym jakoś wkomponować się z tym w Twoją koncepcję.
Chyba nie da się pogadać z kimś, kogo nie ma się na liście, bez dodawania go? Ostatnio ktoś próbował się ze mną skontaktować, wyciął go filtr antyspamowy (logowanie odrzuconych rozmów choćby do pliku tekstowego jak w k.fak - mógłbyś? I wybieranie dla których kont filtr ma działać?), chciał autoryzację, żeby jakoś dać o sobie znać, bo na moje automatyczne pytanie odpowiedzieć nie umiał (ludzie się nie nauczą, że jak wiadomości nie dochodzą, to są jeszcze maile...), odmówiłem, bo zawsze jest szansa, że później będzie truł tyłek przy każdej okazji i jak to miewałem w zwyczaju na Tlenie chciałem dowiedzieć się o co chodzi rozpoczynając rozmowę bez dodawania go, ale wykombinowałem tylko jak wysłać wiadomość (wybierając "wyślij wiadomość" z menu dowolnego kontaktu i wpisując inny login). Na dodatek po restarcie komunikatora dodał mi się do listy kontakt bez nazwy, z loginem tego kolesia, w nowej grupie "Kontakty", ale tu nie mam pewności, czy to nie jest kolejny kaprys serwera tlenowego...