Jemu pewnie chodzi o wygładzanie czcionki.
Pewnie kolega nigdy nie używał Linuksa ani Windowsa >XP, więc nie jest przyzwyczajony.
Tak?
A ja mam propozycję.
Czy dałoby radę zrobić funkcję, która po wciśnięciu jakiejś kombinacji klawiszy blokowałaby komunikator tak, że przy próbie przywołania WTW (czy to z tray'a czy skrótem klawiszowym) wyskakuje prośba o podanie hasła?
Po wpisaniu hasła odblokowuje się WTW, dostajemy wiadomości, które były pisane do nas podczas naszej nieobecności/"zablokowanego" komunikatora. Nieznajomość hasła powoduje, że nie możemy w żaden sposób dostać się do WTW, ani przeczytać aktualnie prowadzonych rozmów itd. itp.
Chodzi mi głównie o zabezpieczenia komunikatora przed znajomymi, domownikami, gdy np. odchodzę na chwilę od laptopa zrobić herbatę, coś zjeść albo załatwić jakąś fizjologiczną potrzebę...
Wiadomo, że istota ludzka jest nad wymiar ciekawska ;-).
Męczące jest każdorazowe zamykanie WTW, otwieranie po powrocie i czekanie na ponowne połączenie.
Byłbym bardzo zadowolony z takiej minifunkcyjki. W przyszłości można byłoby ją rozbudować o inne możliwości, albo rozdzielić na osobną wtykę (wiem, marudzę z tym rozdzielaniem... ^_^).
Dodać do BT? ;-P
-edit-
Swoją drogą - Kaw coś dzisiaj na forum coś nie zagląda.
Sesja czy zaczyna nas olewać? ;-)
Ja tu liczę na ładną nightly!