Witam ;]
Najpierw krótki wstęp - użyałem Tlena 7 lat, ale ostatnio miałem go na tyle dosyć, że stwierdziłem "trzeba coś z tym zrobić". Wpadłem na pomysł zainstalowania WTW. Ostatni raz z tym komunikatorem miałem styczność 3 lata temu, kiedy Kawik dopiero zaczynał pracę nad nim. Zapadło mi w pamięć, kiedy powiedział, że za pół roku powinien go skończyć ;D
Oczywiscie WTW się zmienił przez ten czas nie do poznania i zdecydowanie moge powiedzieć, że idea projektu i jego postęp są bardzo satysfakcjonujace ;]
Obecnie minęły dopiero dwie doby zabawy, a już z całą pewnością mogę stwierdzić, ze spełnił moje oczekiwania bardziej niż Tlen napakowany wtyczkami od góry do dołu. WTW jest prosty, ładny, szybki i nawet mozna by rzec "bezbłędny".
Kilka błędów, które narazie zauważyłem, to problemy z focusem, które czasem naprawde denerwują.
Nie wiem czy to błąd dotyczący wszytskich, ale osobiście mam problem z reconnectem protokołów. O ile w GG po godz 5:31/32 (gdy zazwyczaj disconnectuje klienta) WTW automatycznie łączy się ponownie, to np w Tlenie i XMPP po rozłaczeniu już mi stan nie wraca do online.
Dalej mam pytanie odnosnie avatarów w XMPP. Czy to wina WTW, czy po prostu mój chrome.pl nie obsługuje avatarów? Chodzi mi tu o ustawienie własnego avatara. Bo np. avatar kumpla używającego GTalka jest poprawnie wyswietlany.
Kolejne pytanie odnosnie przezroczystości. Wiem, ze to zabieg kosmetyczny nie dajacy za wiele i wazniejsze są inne ficzery, ale myślę, że byłoby to dość dobrym pomysłem. A zatem czy przezroczystość sie pojawi?
I ostatnia rzecz co do której mam pytanie - czy sitnieje/bedzie istaniała jakas możliwość zmiany rozmiaru avatarów wyśiwetlanych na liscie kontaktów? Obecnie są dosyć małe i szczerze, to nie spełniają swojego zadania (przynajmniej u mnie).
Pozdrawiam i gratuluję ;]