Dżizyz...z tego, co napisałeś, to wystarczy, żeby meta przejmował wszystkie dane poszczególnych kontaktów meta...i tyle. -.-
Równie dobrze mogę powiedzieć, że to Wasze problemy są wydumane na siłę.
Widzę Dimension, że razem z Zhvir, jesteście zaślepieni tym co jest i nie potraficie nawet spróbować zrozumieć, tego, o czym większość tu mówi.
Mi ten pomysł podoba się. Podoba mi się, bo nie raz, muszę przeklikać się przez menu kontektowe metakontaktu, żeby dotrzeć do opcji wysyłania SMSa, żeby zacząć rozmowę po innym protokole, itp.
Pośrednim rozwiązaniem byłoby, aby metakontakt miał możliwość większej edycji. Wprowadzenia dla niego, numeru telefonu, dodatkowych informacji.
Według Was, ikonki powodowałyby większe problemy, nieczytelność listy. A przecież jak teraz, dlaczego miałoby nie być możliwości np. wyłączenia awatara.
W tej chwili, nie wiem, po co jest ikona symbolizująca telefon. Przecież po kliknięciu na niej, otwiera mi się okno rozmowy. Dlaczego? A jakby otwierało się okno wpisania SMSa? Tak samo okna protokołów, dlaczego nie miałyby się pojawiać? Klikam na ikone, zamiast rozwijać metakontakt i klikać na konkretny protokół.
Według mnie, najlepszym rozwiązaniem, byłoby wypośrodkowanie. Rozbudowanie funkcjonalności metakontaktu, poza tym, że tylko grupuje kontakty np o:
- możliwość dopisania dodatkowych danych o osobie, np urodziny, adres, telefonu (-ów), itp
- wybór ikon protokołów, które by się pojawiały przy meta
- możliwość wykorzystania tych ikon, tzn. kliknięcie na ikonie otwierałoby okno rozmowy w danym protokole, kliknięcie na symbol telefonu, okno wpisywania smsa.
Pozdrawiam,
wobi