Dzięki za wizualizacje :D . Co prawda wyobrażałem sobie ikonki do lewej a nie do prawej ale nie będziemy się kłócić o 2px, ważne żeby to miało szansę powstać i było wygodne a nie ładne ;) .
Powtarzam, nie wiem jak jest zorganzowana baza. Zorientowanie na osoby dałoby fajną możliwość dodawania dowolnych pól w stylu urodzinki, adresy, hgw co - taka dosłownie baza osób. Jeśli ktoś chce coś więcej - blokować indywidualnie, zrobić indywidualne dla kontaktu akcje po klikaniu na ikonki itp to też by to można było stopniowo dodawać (może, już jest, nie było potrzebne to nie wiem ;) ) - tak, wiem, podpadam w tej chwili Twórcy :P wymyślając mu robotę - ale chodzi przede wszystkim o "użytkowość".
Chodzi nie tylko od strony listy ale też od strony edycyjnej kontaktu, żeby to spójne było i tak jak piszą przedmówcy, nie dublowały się niektóre info a żeby była możliwość dodania więcej potrzebnych.
W tej chwili mam wtw na kluczu w całości i noszę sobie od kompa do kompa - komunikator to taki wirtualny telefon. Nie planuję eksportować dodanych funkcji i nie planuję że mi się kiedyś wywali tak, że będzie nie do odzyskania ;) - możnaby ewentualnie robić backup bazy co jakiś czas. Dodatkowe info o ludziach się przydaje, adres jak musimy paczkę wysłać albo trafić na imprezę, data urodzin czasem też itp...
A propos: wtw bije mirandę nie łatwością konfiguracji (bo tą się da przeżyć, docelowo raz w życiu) tylko tym że nie wywala losowo (co chwila) orła bo się pluginy pogryzły od nadmiaru szczęścia albo bo nikt nie wie dlaczego - i nic nie pomaga, żadne ręczne wywalanie po kawałku, tylko od nowa stawiać, i znowu na 5minut... Kiedyś byłem miłośnikiem pluginów "bo można wszystko" i we własnej dowolnie wybranej konfiguracji a po mirandzie mi przeszło, to świetny przykład bałaganu i niestabilności...
PS: a subskrybcja forum znowu mnie zawiodła...