@UsagiAddict, słuchaj, nie zgłaszam problemu "o jejciu nie potrafię sobie zrobić importa", a podbijam temat bo uważam, że sam fakt możliwości importu z najpopularniejszego komunikatora byłby naprawdę na miejscu. Patrząc przykład swój i znajomych, nie migruję się na nic innego, niezależnie od typu oprogramowania, dopóki nie istnieje łatwa możliwość przeniesienia wszystkich danych. I wierzę, że nie jestem w tym odosobniony bo to najbardziej zdrowe podejście. Spójrzcie na przeglądarki: nikt nie zmusza Was do zainstalowania Firefoxa, a potem Opery by przenieść dane do Safari by móc w końcu skorzystać ze swoich zakładek w Chromie. Oczywiście, geekcy sobie poradzą, to nie jest dla nich przeszkoda, jednak jeśli reklamuje się oprogramowanie jako alternatywę do czegoś to pomóżmy ludziom odnaleźć w tym oprogramowaniu prawdziwą alternatywę i nie utrudniać im życia. Podejście w stylu: a przecież ludzie używający GG to idioci i już dawno zmigrowali na coś innego jest zbytnim upraszczaniem problemu i wymyślaniem wygodnych tylko dla siebie faktów.
Nie chcę zaczynać flamea. Po prostu ta funkcjonalność dostaje ode mnie +1 i czekam z niecierpliwością na jej wdrożenie. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za doskonałego IMa!