Autor Wątek: Konfiguracja konta Facebook  (Przeczytany 174621 razy)

Offline Tommy

• Narybek
  • *
  • Young WTW User ;]
Odp: Konfiguracja konta Facebook
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 15, 2011, 22:15:29 pm »
Od siebie dodam fakt, iż mając przygotowane ikony do każdego z protokołów (gg, tlen, skype, czat fb) nie pokazuje mi ikon do czata fb tylko ikonki z xmpp...
Dodam, że ikony mam w katalogu setXMPP a ikony stanów są opisane z angielska, bez przedrostków proto ;]

Jak już jestem przy temacie ikon, można jakoś zmienić ich kolejność w oknie wtw?

Ogólnie wszystko działa w miarę poprawnie.
Testuję WTW i wciąż odkrywam jego nowe możliwości ... ;]

Offline mykowhai

« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 15, 2011, 22:22:16 pm »
Tommy, polecam Poradnik - http://forum.k2t.eu/poradniki/jak-ustawic-rozne-ikony-dla-tych-samych-protokolow-xmpp/. Będziesz wiedział co jest źle ;)

Offline Tommy

• Narybek
  • *
  • Young WTW User ;]
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 15, 2011, 22:32:25 pm »
Chyba jestem za głupi na to ;p

W Opcjach konto XMPP FB ma ikony prawidłowe, w oknie WTW już tak nie ma...

Nazwy konta jako tako mam normalne więc nie za bardzo rozumiem, albo rozumiem ale nie wiem co zrobić ... ;p

Edit.
Ok, zadziałało. Wiem gdzie zawaliłem, poprawiłem i działa pói co poprawnie ;)
Podziękował ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 23:04:56 pm wysłana przez Tommy »
Testuję WTW i wciąż odkrywam jego nowe możliwości ... ;]

Offline santaana

• Narybek
  • *
    • części agd
« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 21, 2012, 14:05:26 pm »
normalnie to forum to kopalnia wiedzy dla początkujących użytkowników WTW
będę wszystkim polecał
Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los. części agd

Offline winux

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 05, 2012, 21:16:55 pm »
fejsa w WTW mam skonfigurowane zgodnie z ich zaleceniami, kontakty widzę, wiadomości dostaję, ale gdy chcę coś komuś wysłać, to do niego to nie dochodzi. Tylko przez stronę działa. Wcześniej Psi używałem, też nie szło. Więcej osób tak ma, czy to ja mam jakieś ustawienia na kompie/koncie fb popsute?

Offline dag

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 06, 2012, 21:07:36 pm »
mam to samo... nic nie dochodzi, nikt nic nie widzi ;)

Offline beldin2

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 08, 2012, 12:01:21 pm »

Co robię źle?

« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 08, 2012, 13:47:27 pm »
Adresu serwera nie musisz wpisywać, ale to akurat szczegół. Sprawdź tutaj pod linkiem Inny czy masz prawidłowy jid bo ten często się różni od loginu na fejsie.

Swypnięte przez Tapatalka na DHD

Offline beldin2

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 09, 2012, 15:54:38 pm »
działa

Offline ichiban

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 09, 2012, 20:39:44 pm »
Mam to samo co winux i dag. Do mnie da się wysłać wiadomość. Ode mnie wiadomości nie dochodzą.
Szybkie pytanko. Mam ustawione przemapowanie statusu na facebooku Niewidoczny->Zaraz wracam.
Wszystko fajnie, ładnie. Powoduje mi to, że mam GG: niewidoczny, tlen: niewidoczny, fb: zaraz wracam.
Chodzi mi o ikonę z traya. U mnie pokazuje "najwyższy" dostępny stan. Chciałbym, żeby pokazywała ten, który kliknąłem.

Offline zhvir

« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 09, 2012, 20:46:32 pm »
a dlaczego ikona stanu globalnego miałaby świadczyć nieprawdę?
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline ichiban

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 09, 2012, 20:50:30 pm »
No właśnie świadczy nieprawdę. Na dwóch protokołach jestem niewidoczny (GG i tlen), jedynie na FB jestem "zaraz-wracam", a ikonka na trayu i tak mi "zaraz-wracam" wyświetla.

Offline zhvir

« Odpowiedź #112 dnia: Lutego 09, 2012, 21:21:15 pm »
dedukcja godna klasyka (cyt:) "...Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne...".

EOT
Chciałbym być zawsze niewinny i prawdziwy, chciałbym być zawsze pełen wiary i nadziei...

Offline ichiban

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Lutego 10, 2012, 14:28:59 pm »
Nie rozumiem co Ci nie pasuje w moim rozumowaniu. Skoro na dwóch protokołach jestem niewidoczny a na jednym "zaraz-wracam" to chyba logiczne, że niewidoczny "wygrywa". Niewidoczne są dwa a "zaraz wracam" jest jedno. Mniejsza o to. Pytałem tylko jak to zrobić "po mojemu". Nie da się, nie ma sprawy.
Z drugiej strony moje pytanie jest już lekko nieaktualne, bo stwierdziłem, że po malarię mi fb na komunikatorze.

Offline switalski.piotr

• Stylista
  • Starszyzna
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Lutego 10, 2012, 15:57:42 pm »
Wyjaśniając... jeżeli w Polsce jest teraz straszna zima, w całej Europie zamarzają rzeczy, które nigdy nie zamarzały (jak jakaś słynna fontanna), a Biegun czy Antarktyda topnieje to i tak mówimy o Globalnym ociepleniu, mimo że Europa, Polska, Niemcy,...

Offline Tecon

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Marca 15, 2012, 10:46:40 am »
wracając do tematu FB ;P
udało się komuś zmienić grupę jego kontaktów w WTW?
czy też może ja czegoś nie widzę...
czyli nie chcę mieć osobnej grupy "Facebook Friends" ale razem z innymi w "Kontakty".

Offline Kordon

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 19, 2012, 18:54:27 pm »
Mam - może głupie - pytania...
1. Czy da się rozmawiać z osobami korzystającymi z FB, nie mając tam konta? To znaczy mam inne konto XMPP (w innej domenie, oczywiście) i chciałbym się komunikować z ludźmi z FB za pomocą tego, a nie twarzoksiążkowego.
2. Jeśli powyższa rzecz się nie da zrealizować, to czy da się rozmawiać (z konta twarzoksiążkowego - oczywiście poprawnie skonfigurowanego) z ludźmi, którzy "nie są moimi znajomymi" (na Facebooku), ale - oczywiście - mają ustawioną nazwę użytkownika?
3. Jaka nazwa będzie wyświetlona osobie, która będzie ze mną rozmawiać - imię i nazwisko takie jak na FB czy coś innego (np. pseudonim, wpisana przeze mnie nazwa, itd.)?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 20, 2012, 07:20:56 am »
1.) Nie;
2.) Nazwa użytkownika Twojego kontaktu jest bez znaczenia dla Ciebie. Wszystkie kontakty mają facebookowe uidy w ramach JIDa, nazwa jest tylko do logowania AFAIR.
3.) Tak jak ustawiłeś na FB;

Offline Kordon

• Narybek
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 20, 2012, 11:04:34 am »
Ad. 3. "Taka jak ustawiłeś na FB"... Czyli? Będę funkcjonował u osoby rozmawiającej ze mną jako "Imię Nazwisko" czy "Nazwa Użytkownika"?

Jeszcze mam jedno pytanie:
Mam jedno (główne) konto XMPP i skonfigurowane FB (czyli dwa konta XMPP w sumie - pierwsze główne, drugie nie...).
Dodałem osobę do kontaktów o nazwie jakas.nazwa@chat.facebook.com, ale WTW próbuje "rozmawiać" z tą osobą za pomocą mojego pierwszego (głównego) konta, co skutkuje komunikatem:
"12:55:15 Twoja wiadomość nie została dostarczona do adresata!
Zdalny serwer zaginął (typ: 'cancel', opis: 'Serwer z którym usiłujesz się połączyć (albo Twoj serwer usiłuje się znim połączyć) nie istnieje (przynajmniej w tym momencie')"
Nie widzę nigdzie opcji, żeby ustawić, iż z kontaktami z Fejsunia chcę rozmawiać za pomocą tego drugiego konta...

Offline Kaworu

• Ryszard
  • Szlachta
  • *
  • Twój Koszmar Senny
    • k2t.eu
« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 20, 2012, 11:11:15 am »
"Imię Nazwisko", albo "Imię 'Pseudonim' Nazwisko" albo coś innego co ustawiłeś, nie jako login w kazdym razie.

Dodałeś kontakt do pierwszego konta, więc z niego rozmawiasz. Poza tym, na FB nie da się dodawać kontaktów ręcznie, nie da się ich też edytować z poziomu XMPP.