1. Twórca dziękuje za informacje, bo nie podziękować nie wypada, ale od razu informuje, że w najbliższym czasie nie ma zamiaru udoskonalać produktu, z braku czasu. Tym bardziej jeśli chodzi o aspekty związane z tym co u mnie działa, a u innych nie (niestety jestem w tym względzie egoistą).
2. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem opis efektów, więc pozwolę sobie uporządkować:
- Na klawiaturze Logitecha nie masz żadnych diod, i żadne nie migają niezależnie od trybu. To jest zgodne z założeniami wtyczki :)
- OSD w trybie przyciskania klawiszy działa prawidłowo (zaczyna migać po nadejściu wiadomości, przestaje po otwarciu okna), w trybie migania diodą nic nie robi. To też zgodne z założeniami.
- Klawiatura PS/2. Przyznam, że nie zrozumiałem... Scroll lock miga nawet po otwarciu okna rozmowy? To dość... hm... niepokojące... A pozostałe diody nie działają w ogóle?
- Problemy z naciskaniem niektórych klawiszy są mi znane i akceptuję je jako bugi (których jak już wspomniałem nie mam zamiaru w najbliższym czasie rozwiązywać :P). Pomaga zmiana miganej diody, u mnie np. miganie Num lockiem przeszkadzało w naciskaniu Entera, po przełączeniu na miganie Caps lockiem problem zniknął.
3. No cóż, wtyczka nie jest dla wszystkich, jeśli na normalniej klawiaturze nie masz diod, to nikt się nie spodziewa, że będziesz używał wtyczki, która nimi miga. Bo migane OSD jest faktycznie bez sensu, skoro równie widoczne są normalne powiadomienia.